Economia Tecnologia 02/03/2023

El MWC tanca amb 88.500 visitants i preveu 350 milions d'euros d'impacte econòmic

L'esdeveniment ha reunit congressistes de més de 200 països

3 min
Accessos al Mobile World Congress ahir al recinte de Fira de Barcelona.

BarcelonaEl Mobile World Congress (MWC) acaba aquest dijous la seva dissetena edició amb més de 88.500 visitants i superant les expectatives anunciades, que preveien atraure entre 80.000 i 85.000 persones. Així doncs, la GSMA tanca amb èxit aquesta edició del congrés de les telecomunicacions, la primera celebrada amb normalitat després de la pandèmia, i també la primera després de l'acord de mantenir Barcelona com a seu permanent de l'esdeveniment. Segons la patronal organitzadora, l'impacte econòmic esperat del Mobile s'eleva als 350 milions d'euros i la creació de 7.400 llocs de treball a temps parcial a la ciutat de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El MWC de Barcelona torna amb força. El nivell d'energia i suport dels socis, empreses i responsables polítics ha superat les nostres esperances i expectatives", ha assegurat el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman. Amb tot, pel que fa a visitants, encara queda una mica lluny de l'any rècord, que va ser el 2019 amb més de 100.000 assistents.

Si bé és cert que el congrés ha superat expectatives, també ha evidenciat la necessitat d'ampliar l'espai de la Fira de Gran Via. Els dos primers dies, la normalitat dins el recinte va ser d'aglomeracions i fins i tot sales plenes sense prou cadires per seguir les conferències. En aquest sentit, l'ampliació de la Fira ja està en marxa, però el calendari apunta que encara hi haurà alguns MWC més amb aglomeracions. Les obres permetran sumar 60.000 metres quadrats al recinte de Gran Via, que arribarà a superar els 300.000 metres quadrats després d'una inversió de 200 milions d'euros, però Fira no preveu acabar l'ampliació fins al setembre del 2026.

Superant expectatives

El conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, ha explicat durant les declaracions de tancament que "s'han superat expectatives també pel que fa a visitants als estands de les empreses catalanes", ubicades a l'estand Catalonia, impulsat per la Generalitat. Segons Torrent, han interactuat amb algun dels expositors catalans fins a 18.500 visitants, "és a dir, un de cada quatre congressistes presents al Mobile". Aquesta xifra supera el rècord de visitants a l'estand de Catalunya del 2019, quan es va arribar a 15.000.

Alhora, pel que fa al 4YFN, el congrés adjunt dedicat a les start-ups, el conseller ha assegurat que "fruit de les relacions que han fet durant el Mobile, preveuen facturar fins a 15 milions d'euros en els mesos vinents". Tanmateix, ha destacat que fins al 52% de les reunions que han fet les start-ups han sigut amb inversors i empreses internacionals, cosa que, segons Torrent, "reforça Catalunya i Barcelona com a pol d'innovació", ha dit. A més, ha reiterat la idea que el Mobile "ha de tenir un impacte que vagi més enllà d'aquests quatre dies i ha de tenir repercussió en el teixit empresarial" la resta de l'any.

Per la seva banda, el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha valorat aquesta edició com un "èxit col·lectiu, perquè venir al Mobile és una experiència conjunta de venir a la ciutat de Barcelona, que ofereix en conjunt una experiència d'èxit", ha explicat. Alhora, pel que fa a Fira, ha assegurat que la institució comença l'any "amb molta força, i es demostra que la gent el que vol és trobar-se presencialment amb els professionals del seu sector".

En xifres

Posant la lupa en les xifres concretes d'aquesta edició, el congrés ha reunit assistents de 202 països, més de 2.400 expositors, patrocinadors i socis i més de 1.000 ponents en les multitudinàries conferències celebrades aquests quatre dies.

Alhora, la GSMA destaca que el programa ministerial del MWC ha aconseguit reunir el nombre més alt de delegacions, amb 196, de més de 150 països, prop de 70 ministres i més de 100 caps d'autoritats reguladores. De fet, segons l'organitzadora, la qualitat dels congressistes d'enguany ha estat "superior", ja que són aquests els que porten realment negoci i tenen poder de decisió.

En el cas del 4YFN, ha comptat amb gairebé 800 expositors, més de 375 ponents i més de 250 sessions de pitching. Davant d'aquestes xifres, la GSMA assegura que espera "superar aquests números en les edicions vinents".

stats