Telecomunicacions
Economia Tecnologia 26/04/2023

Parlem dispara facturació però manté les pèrdues

La 'teleco' catalana va augmentar les vendes un 68,4%, fins als 37,9 milions d'euros

2 min
Ernest Pérez Mas, president de Parlem.

BarcelonaLa teleoperadora catalana Parlem, liderada per Ernest Pérez-Mas, va tancar el 2022 amb una facturació de 37,9 milions d'euros, cosa que suposa un augment del 68,4% respecte a l'exercici anterior, en què va facturar 22,5 milions d'euros. Amb tot, dos anys després de la sortida a borsa al BME Growth, Parlem encara arrossega pèrdues de 2,2 milions d'euros. Unes pèrdues que s'han reduït respecte a l'any anterior. Segons la companyia, preveuen entrar en cash flow operacional positiu durant el 2023.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El resultat negatiu de 2,2 milions d'euros respon, segons ha explicat el grup aquest dimecres, a "les despeses generades per l’adquisició de companyies i per la seva progressiva integració al grup, que actualment ja està format per un total de tretze societats".

Pel que fa al finançament, Parlem l'ha ampliat recentment amb l’emissió d’uns bons convertibles per import de 6 milions d'euros i ha arribat a acords amb entitats bancàries per un valor total de 4,2 milions. Paral·lelament, ha dut a terme la subscripció d’una pòlissa de crèdit a 36 mesos amb un màxim disponible de 5,5 milions. El grup també ha realitzat accions per garantir un creixement sostingut i rendible a partir del quart trimestre del 2023 amb algunes mesures d’estalvi, com la renegociació de preus i contractes amb proveïdors i el reposicionament de preus i tarifes dels seus productes.

Integracions i clients

Pel que fa a les integracions d'operadores a la xarxa, des de principi d'any ja ha integrat al grup dues noves societats: l'operadora valenciana Fibrotel i l'operadora de l'Alt Pirineu Wicat. El desembre del 2022 es va produir també la compra de l’operadora Xartic, amb un fort arrelament a les comarques de Girona, i en especial a l’àrea de la Garrotxa, i propietària d’una important xarxa de fibra òptica amb accés a 25.000 llars.

Totes aquestes adquisicions s’afegeixen a la integració al grup a principis del 2022 d’Infoself Group (empresa gironina de serveis per a empreses) i d’Ecolium (empresa de l’Alt Empordà d’energies renovables). Aquestes integracions responen a l'estratègia de creixement inorgànic de l'empresa, a través de l'adquisició d’operadors locals dels territoris de parla catalana.

Pel que fa a la clientela, Parlem va acabar el 2022 amb més de 184.000 serveis contractats entre fix (banda ampla o fibra) i telefonia mòbil, un 20,1% més respecte al 2021.

stats