Tecnologia

Rècord històric a l'ISE: el saló audiovisual rep més de 73.000 assistents

L'esdeveniment conclou a Barcelona la seva edició de dimensions més grans i amb més empreses participants

3 min
Dos homes en una de les instal·lacions del saló ISE.

BarcelonaMai tantes persones havien trepitjat aquest saló, que abans de Barcelona s'havia celebrat en altres ciutats com Ginebra o Amsterdam. L'Integrated Systems Europe (ISE) ha fet balanç aquest divendres de l'edició més exitosa dels seus 20 anys d'història. Entre dimarts i dimecres d'aquesta setmana el congrés ubicat al recinte de Fira de Barcelona a la Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat ha rebut la visita de 73.891 assistents de 162 països. És un rècord des del naixement de l'esdeveniment el 2004 i representa un increment del 27% respecte als congressistes del 2023.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Durant aquest viatge de 20 anys, a l'ISE hem estat testimonis del poder transformador de la innovació i la col·laboració dins de la nostra comunitat. L'ISE del 2024 no només reflecteix les tecnologies d'avantguarda que defineixen la nostra indústria, sinó que també serveix com a testimoni de l'esperit de creativitat i col·laboració del sector", ha celebrat el director general d'aquesta cita de la indústria audiovisual, Mike Blackman. Dimecres per la fira hi van passar 51.617 visitants, la xifra més alta que s'ha aconseguit en un sol dia, i que supera en gairebé un 22% el rècord anterior.

Aquesta també era l'edició de més grans dimensions de la fira, tant pel que fa al nombre d'expositors (1.408) com per la superfície que han ocupat (82.000 metres quadrats). Els organitzadors han destacat l'ocupació rècord en hotels, restaurants i locals d'oci de la ciutat. Encara que l'impacte econòmic d'aquest tipus d'esdeveniments acostuma a ser difícil de calcular, la Generalitat ha assegurat que la trentena d'empreses catalanes que han participat en el seu estand durant aquests dies esperen generar 3 milions d'euros de negoci gràcies a les reunions i visites mantingudes durant el congrés. L'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa del Govern, Acció, ha informat que aquestes dades superen les seves previsions inicials, que se situaven al voltant dels 2,5 milions d'euros.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha qualificat aquesta edició de l'ISE "d’excepcional" i "la més important de la seva història". "Aquest fet contribueix a posicionar-nos internacionalment, a projectar el nom de Barcelona i Catalunya en l’àmbit tecnològic i permet estimular el creixement que té el sector al nostre país", ha remarcat. Un total de 80 empreses i entitats catalanes han participat amb estand en la fira, un 10% més que l'any passat, i una xifra que situa el Principat com el cinquè territori amb més companyies que formen part de l'esdeveniment.

Impuls al sector de l'audiovisual català

El president del Clúster Audiovisual de Catalunya, Miquel Rutllant, no podia amagar aquest divendres la seva alegria al conèixer les dades sense precedents del certamen. "Estem contentíssims. El benefici per a la indústria és molt fort", ha insistit. En aquest sentit, ha posat èmfasi en el fet que més enllà de l'increment del nombre de visitants l'ISE també ha guanyat en qualitat pel que fa als assistents, ja que el perfil dels directius que hi van és cada cop més elevat. "[El saló] Permet obrir ments. Si les empreses catalanes no haguessin iniciat la via d’incorporar noves tecnologies en les seves solucions, ara mateix no tindríem una indústria audiovisual catalana tan potent", ha dit.

Rutllant ha assegurat que el concepte de congrés ha canviat molt i ja no és un espai "on es va a signar comandes", sinó que les empreses participants hi presenten productes i poden comprovar les últimes novetats i tendències del sector. "Que es faci aquí és un regal, ens ho posa molt fàcil", ha afegit. Entre algunes de les innovacions que s'han pogut veure aquests dies al recinte de Gran Via, el president del Clúster ha destacat la importància dels drons en la producció d'espectacles, les instal·lacions immersives o les eines basades en intel·ligència artificial que permeten que els rodatges siguin cada vegada "més eficients i sostenibles".

stats