Tecnologia

TravelPerk, el quart 'unicorn' català, tanca una ronda d'inversió de 95,4 M€

La plataforma de viatges de negocis aconsegueix una valoració de 1.285 milions d'euros

2 min
El conseller delegat de TravelPerk,  Avi Meir.

BarcelonaLa plataforma barcelonina especialitzada en viatges de negocis TravelPerk ha tancat una ronda d'inversió de 104 milions de dòlars, que es tradueixen en uns 95,4 milions d'euros. La companyia, que ja es va guanyar el lloc de ser el quart unicorn –empresa valorada en més de 1.000 milions d'euros– català, ha aconseguit, en el marc d'aquesta ampliació de capital, una valoració superior als 1.285 milions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La ronda l'ha liderat SoftBank i hi han participat també inversors ja existents, com Kinnevik i Felix Capital. Aquesta és, de fet, "una extensió" de la ronda de sèrie D tancada el mes de gener del 2022, ara fa dos anys, amb la qual la firma va aixecar uns 101 milions d'euros. Amb aquest moviment, Stephen Thorne, de SoftBank Investment Advisers, s'unirà a la junta directiva.

Amb aquesta injecció de capital, l'objectiu de TravelPerk és augmentar la inversió en la plataforma, i millorar així l'experiència del client amb noves capacitats d'inventari i llançar nous serveis de viatges de negocis, a més d'expandir l'automatització de productes a través de la intel·ligència artificial. 

Ingressos disparats

El 2023 l'empresa va tancar l'any incrementant els ingressos en més d'un 70% interanual. Alhora, el benefici brut va augmentar més del 90% interanual.

"Tenim un objectiu clar: construir la plataforma de viatges de negocis de software as a service (SaaS) número u per a pimes i empreses de mida mitjana a Europa i els Estats Units", ha assenyalat el conseller delegat i cofundador de l'empresa, Avi Meir, a través d'un comunicat.

L'ampliació de capital, ha afegit, "valida encara més el compromís dels inversors amb la visió i estratègia de l'empresa", ja que en un moment de difícil accés a finançament per a les empreses emergents "les tecnològiques guanyadores s'estan separant de la resta".

TravelPerk, que va néixer l'any 2015, ha aixecat fins ara més de 400 milions d'euros de finançament. Compta ja amb 1.200 empleats i, segons ha explicat Meir, l'objectiu de la companyia és continuar ampliant els seus equips a mesura que augmenti la seva presència als Estats Units i a la resta d'Europa.

El gener del 2022 TravelPerk va fer el salt a la categoria d'unicorn, i es va sumar així a la llista de les tecnològiques catalanes valorades en més de 1.000 milions d'euros que ja ocupaven eDreams, Glovo i Wallbox.

stats