La dimissió massiva de treballadors de Twitter posa en dubte la continuïtat de la xarxa social

Elon Musk havia instat la plantilla a "treballar moltes hores a alta intensitat" o marxar

3 min
Logotip de Twitter , Elon Musk

BarcelonaDivendres negre a Twitter. Els acomiadaments massius i la gestió agressiva al capdavant de la xarxa social podrien tenir un efecte bumerang per a Elon Musk. Nombrosos treballadors de la xarxa social –centenars, segons el New York Times han anunciat aquest matí que deixen la companyia després que el nou propietari, Elon Musk, els instés a "treballar moltes hores a alta intensitat" o marxar.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"La millor gent s'està quedant, així que no estic preocupadíssim", ha relativitzat Musk en un tuit, si bé diversos mitjans nord-americans asseguren que ell i el seu equip estan treballant a contrarellotge per convèncer part dels treballadors perquè continuïn a l'empresa.

De moment, Twitter ha anunciat que tanca les seves oficines i que no les reobrirà fins dilluns. És la mateixa mesura que ja va utilitzar quan fa dues setmanes Musk va comunicar a prop de la meitat de la plantilla que l'acomiadava. Ara són els treballadors els que estan marxant, i així ho han comunicat a través del sistema de comunicació intern de la companyia i amb missatges amb el hashtag #LoveWhereYouWorked [Estima on havies treballat] a la mateixa xarxa social, on corren imatges de treballadors fent el compte enrere per a la seva sortida de Twitter.

Aquest és el resultat de l'ultimàtum que Musk va plantejar dimecres als empleats de Twitter en un correu electrònic: o es comprometien a jornades laborals dures i maratonianes o optaven per deixar l'empresa amb una indemnització de tres mesos de sou. Caldrà "treballar moltes hores a alta intensitat" i només els que compleixin de manera "excepcional" passaran el tall, els va dir. "Si estàs segur que vols formar part del nou Twitter, sisplau fes clic a a l'enllaç de sota", afegia el correu, on hi havia un enllaç a un formulari que cada treballador podia omplir. El termini s'acabava aquest dijous a les 17 hores (les 23.00 h, hora catalana).

El magnat i també propietari de Tesla explicava en el mateix correu que la companyia estarà a partir d'ara més enfocada cap a l'enginyeria i que els programadors constituiran la major part de la plantilla i tindran més influència. "En el fons, Twitter és una empresa de programari i servidors, així que crec que té sentit", argumentava.

Futur incert

Davant d'això, caldrà fer balanç de quants i quin tipus de treballadors estan abandonant Twitter i fins a quin punt les dimissions en massa posen en qüestió el futur de Twitter. Podrien les extravagàncies del magnat suposar la fi de la xarxa social? Per a molts tuitaires i analistes, sí. Ja són molts els que plantegen la seva preocupació per un final imminent i expliquen maneres de descarregar-se les dades personals de la xarxa per no perdre-les en cas que s'arribi a aquest final.

De moment, Musk sembla prendre-s'ho de broma i ha tuitejat una foto en què simula l'enterrament de la xarxa social. Són tendència els hastags #RIPTwitter, #CierraTwitter (trending topic a l'estat espanyol), #TwitterOFF o #TwitterDown.

De fet, aquesta sortida massiva de treballadors no és la primera que viu Twitter. Fa tot just dues setmanes, el magnat va acomiadar diversos empleats de la plataforma assegurant que "la situació financera de l'empresa no és bona". De fet, a Musk no li agrada que el contradiguin, i ja es va fer viral l'acomiadament en públic a través de la mateixa xarxa social a un enginyer que el va qüestionar o l'acomiadament de nou treballadors de Space X, de la qual també és propietari, per criticar-li la gestió que està fent de Twitter.

L'última piulada de Musk d'aquesta tarda, després de tota una setmana en el punt de mira, planteja la següent pregunta: "Què hauria de fer ara Twitter?"

Tuit d'Elon Musk

Els ja milers de comentaris apunten cap a diverses direccions. Des dels que proposen que mori fins als que consideren que s'ha de posar en marxa la subscripció de 8 dòlars pel tick blau que va plantejar Musk fa unes setmanes. Tot queda, doncs, a l'espera del pròxim moviment del magnat.

stats