Economia 30/04/2019

El taxi de l'AMB tindrà una tarifa de preu pactat a través d'una aplicació

El ple del consell metropolità aprova aquesta nova opció per adaptar el servei a l'era digital

Europa Press
1 min
Un vianant caminant al costat de la parada de taxis de la plaça Catalunya, a Barcelona.

BarcelonaEl ple del consell metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat aquest dimarts la nova tarifa de preu tancat que s'incorpora al sistema tarifari actual del servei de taxi de l'AMB i que es podrà contractar únicament a través d'aplicacions de les empreses de mediació del servei del taxi. En un comunicat aquest dimarts, l'Institut Metropolità de Taxi (Imet) ha informat que amb aquesta iniciativa els ciutadans podran conèixer a través del seu dispositiu mòbil el preu que pagaran per al trajecte que vulguin fer.

La tarifa de preu tancat està basada en una baixada de bandera i un preu per quilòmetre recorregut que integra el component de temps i de distància de la tarifació de les carreres amb taxímetre, inclosos els suplements. L'import de la tarifa és el resultat de l'aplicació dels preus aprovats per a l'any 2019 en el taxi, i la tarifa aprovada aquest dimarts serà de lliure elecció per part de l'usuari del servei, el qual podrà triar entre el preu tancat o fer el trajecte amb taxímetre.

L'Imet ha posat en marxa aquesta nova iniciativa amb l'objectiu de donar resposta a les demandes del sector del taxi associades a les noves tecnologies, així com per incentivar les empreses intermediàries del servei de taxi que ja fan servir aplicacions.

També es vol donar més transparència al sistema tarifari i donar a l'usuari la possibilitat de conèixer de manera anticipada l'import que pagarà quan finalitzi el trajecte en taxi. Aquesta nova tarifa, aprovada d'acord amb les normes que estableix la llei del taxi, entrarà en vigor quan sigui ratificada per la Comissió de Preus de la Generalitat de Catalunya i transcorreguts 15 dies des de la seva publicació en el DOGC.

stats