Publicitat
Publicitat

La prima de risc cau fins als 447 punts després de la intervenció de Draghi

El bo espanyol a 10 anys ja es paga al mercat secundari amb un interès del 6%, un punt percentual menys que a principis d'agost

Aquesta vegada no ha decebut. Al contrari del que va fer en la seva compareixença a finals de juliol, el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, ha complert les expectatives que havia generat les darreres setmanes anunciant un nou programa de compra de bons.

Els efectes en els mercats han estat immediats. La prima de risc, el diferencial entre el cost del deute espanyol i el seu equivalent alemany, ha caigut prop de 50 punts bàsics i ha tancat en els 447 punts bàsics, exactament 100 punts per sota del tancament de dilluns i uns nivells als quals no s'arribava des de l'11 de maig passat.

El motiu principal de la caiguda ha estat l'abaratiment dels interessos als quals es negocien els bons espanyols a 10 anys, els de referència per calcular la prima de risc, que es paguen a hores d'ara amb un 6,02% d'interès.

Tot i això, també hi ha contribuït l'encariment del bo alemany a 10 anys, els interessos del qual han pujat fins a l'1,56%.

L'Íbex-35 es dispara

La borsa s'ha contagiat de l'entusiasme generat per Draghi i l'Íbex-35 ha guanyat un 4,91% i tancant en els 7.862 punts, ja s'acosta als 8.000 punts.

La cursa alcista ha estat encapçalada per Mapfre, que ha guanyat un 8,61% seguit de Repsol, amb un creixement del 7,50%, i Iberdrola, que ha guanyat un 6,20%.

A la cua, només hi ha hagut dos valors amb un tancament en negatiu. Bolsas y Mercados de España ha perdut un 2,13% i Bankia un 1,01%.

El major índex europeu, l'Euro Stoxx, ha crescut amb força, concretament un 3,22%, igual que les principals borses europees. Frankfurt ha guanyat un 2,81%, París un 2,86%, Milà un 4,31% i Londres un 1,94%.


Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT