Laboral

Els treballadors dels supermercats de Glovo convoquen nou dies de vaga

La plantilla recrimina a l'empresa que els contracti a través d'una ETT i les males condicions

2 min
El model laboral dels repartidors de Glovo o Deliveroo està en ple debat.

BarcelonaNou pas enrere en la relació entre la plataforma de repartiment a domicili Glovo i el seu múscul laboral. Els treballadors dels supermercats propis de l'empresa, els barrats al públic però on es preparen les comandes, faran nou dies de vaga repartits del 27 al 29 d'agost, del 3 al 5 de setembre i del 10 al 12 del mateix mes. Es tracta dels treballadors que van assolir la condició d'assalariats coincidint amb l'entrada en vigor de la llei rider, que denuncien que no els hagi contractat directament Glovo, sinó una empresa de treball temporal (ETT).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Part de l'objectiu és reclamar, a més, millors condicions laborals, reivindicació que ha sumat la resta de riders de la plataforma, que també faran vaga divendres vinent.

"Aquesta feina té un caràcter estructural i no temporal i, per tant, no es justifica aquest tipus de relació laboral", denuncia CCOO, el sindicat que convoca la mobilització. "A més, les seves condicions laborals són molt precàries, amb una llarga llista d'irregularitats que han portat aquest col·lectiu a convocar la vaga", afegeixen.

De fet, tot i que la reivindicació prioritària gira al voltant de la relació laboral entre Glovo i aquests treballadors, la llista de demandes és llarga. Per exemple, que s'apugi la remuneració per hora treballada (actualment, explica el sindicat, el sou base no inclou la part proporcional de les vacances), que augmenti un 0,75% el preu a què es paguen els diumenges i festius, que s'introdueixin compensacions per utilitzar un vehicle propi o treballar de nit, un plus de transport que compensi les despeses relacionades amb anar a treballar i que s'estableixi un descans mínim retribuït de cinc minuts per hora treballada.

En total són quinze peticions, entre les quals hi ha que la nòmina s'aboni quan toca o que s'agilitzi el procés per resoldre problemes d'aquest estil.

Mobilitzacions en sis centres

CCOO preveu que la mobilització afecti els sis supermercats que té Glovo a Barcelona. Són distribuïts per l'Eixample, Gràcia, el Gòtic, Poblenou i les Corts, i és on es preveu que es concentrin les mobilitzacions. La idea és que a les deu del matí surtin dels sis centres els treballadors amb els seus vehicles i es dirigeixin a la seu de l'empresa, situada al 22@.

És allà, de fet, que fa poc més d'una setmana es van estar concentrant els repartidors que s'encarreguen de traslladar les comandes a domicili per exigir que canviés la nova forma de remunerar les comandes.

stats