Economia 16/09/2019

Els treballadors de terra d'Iberia faran vaga cada dilluns fins al 18 de novembre

La UGT estén la convocatòria de les aturades a tots els centres de treball

Ara
1 min
Iberia vol acomiadar 4.500 treballadors i reduir  el salari de la resta entre un 25% i un 35%.

BarcelonaLa UGT va registrar divendres una convocatòria de vaga a tots els centres dels treballadors de terra d'Iberia per a cada dilluns entre el 30 de setembre i el 18 de novembre, segons ha informat aquest dilluns el sindicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La UGT ha indicat que aquesta convocatòria respon a la "falta de resposta" de la companyia davant el termini que la UGT li va donar en un comunicat oficial el 9 de setembre per restablir i tancar la negociació del conveni col·lectiu.

En un comunicat, la UGT ha assenyalat que la vaga "és l'última eina" dels treballadors per "fer valer els drets", però que aquesta vegada "Iberia no ha deixat cap altra via". El sindicat ja va proposar fa mesos convocar la vaga davant l'actitud de l'empresa en la negociació. De fet, en els aeroports del Prat, Barajas i Bilbao els treballadors de terra ja han fet aturades aquest últim mes.

D'altra banda, la UGT ressalta que en l'anterior conveni col·lectiu aquest sindicat va fer "un gran exercici" de responsabilitat, quan va signar reduccions salarials per garantir la subsistència d'Iberia i de totes les seves línies de negoci. Així, critiquen que la situació de l'empresa s'ha revertit amb "xifres rècord" de beneficis, puntualitat i volum de feina en totes les àrees "gràcies a l'esforç dels professionals", i que "ha arribat el moment que aquestes condicions favorables reverteixin en ells".

La UGT també ha demanat a la resta de sindicats amb representació dins la companyia que s'uneixin a la convocatòria perquè "ja no hi ha excuses ni temor" davant el Brexit, una futura crisi o amenaces per pèrdues de contractes.

stats