Economia 09/03/2012

Els sindicats acusen Rajoy d'arruïnar el model de convivència laboral i provocar la vaga

CCOO i UGT defensen la vaga com a mitjà per forçar el diàleg que eviti l'escenari "més regressiu" al mercat del treball de tota la història democràtica

Ara
1 min
Fernández Toxo i Cándido Méndez, en anunciar la vaga general / EFE

MadridEls líders sindicals de CCOO i la UGT han defensat la vaga general convocada el 29 de març com a resposta la reforma laboral del govern espanyol, a qui acusen d'"arruïnar dècades de diàleg social" i destruir la convivència laboral a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha dit que l'aturada vol ser el mitjà per forçar un diàleg que no ha existit abans de la reforma ni està previst que es convoqui ara.

Toxo ha dit que mesures com l'acomiadament lliure amb el contracte a emprenedors i el debilitament de la tutela judicial o de l'administració per aturar decisions unilaterals de l'empresari demostren que s'acaba amb els fonaments del diàleg.

El secretari general d'UGT, Cándido Méndez, ha dit que la resposta de la vaga és justa i que arribar a aquest punt ha estat resultat de les decisions del govern espanyol, que han fugit de la negociació.

"La reforma viu i beu dels models especulatius que ens han dut on som ara", ha advertit Méndez. Ha acusat el govern espanyol de "desentendre's del problema de l'atur" amb una reforma que no el solucionarà, ja que les previsions de l'executiu és que es generin 600.000 nous aturats aquest any a tot l'Estat

stats