Economia 14/03/2013

Les vendes dels botiguers baixen un 11,2% al gener

Catalunya registra la pitjor dada de tot l'Estat, on el sector pateix una caiguda del 9%. L'ocupació cau un 1,8% al Principat i un 2,3% a Espanya

Ara / Efe
1 min

BarcelonaLes vendes al detall van baixar un 11,2% al gener a Catalunya, que va ser on més van baixar de tot l'Estat, segons les dades publicades aquest dijous per l'INE. Tot i aquest descens tant important, la caiguda de l'ocupació, de l'1,8%, es va situar per sota de la mitjana espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Totes les comunitats de l'Estat van registrar descensos, i les vendes del comerç minorista a preus constants -eliminat l'efecte de la inflació- van caure al gener a Espanya un 9% respecte al mateix mes del 2012, de manera que aquest indicador econòmic encadena 31 mesos a la baixa.

Després de Catalunya, els més grans decreixements es van produir a Galícia, Castella i Lleó, el País Valencià i Astúries, amb reduccions superiors al 10%. A les Balears va ser on la caiguda va ser menys intensa, del 3,8%

Respecte a l'ocupació, l'índex d'ocupació en el sector del comerç minorista va presentar al gener una variació anual del -2,3% respecte al mateix mes de 2012.

La taxa va baixar a setze comunitats autònomes i els més grans descensos es van registrar a Andalusia (4,2%), Cantàbria (3,6%) i Canàries (3,4%). A les Balears el descens va ser de l'1,5% i al País València de l'1,4%.

Extremadura va ser l'única autonomia en la qual va créixer l'ocupació, un 0,7%, segons les dades de l'INE.

stats