Els viatges de l'Imserso tornaran a l'octubre

1 min
Jubilats a Mallorca abans de la pandèmia.

BarcelonaLa ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha anunciat aquest divendres que els viatges de l'Imserso es començaran a comercialitzar al setembre i es reprendran a l'octubre. Aquests viatges per a la tercera edat es van suspendre ara fa poc més d'un any a causa de la pandèmia del coronavirus.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La ministra ha anunciat que ja s'està treballant en el plec de condicions per portar-lo al consell de ministres perquè s'aprovi. Aquests viatges sumen un negoci de més de 1.100 milions d'euros, que seria molt ben rebut pel sector.

En una entrevista a La Sexta, la ministra ha indicat que reprendre els viatges serà "una manera de recompensar el col·lectiu dels més grans", que són una part de la població que més ha patit la pandèmia. A més, ha recordat que entre un 70% i un 80% d'aquest segment de la població ja està vacunat.

De fet, la ministra ha indicat que avançar en el procés de vacunació és "el millor instrument per reactivar els viatges i l'economia". Accelerar el procés de vacunació "és prioritari", ha subratllat.

Certificat digital i fi de l'estat d'alarma

Respecte al certificat digital que ha de facilitar la mobilitat dins la Unió Europea, la ministra ha dit que esperava que a mitjans de juny estigui disponible a Espanya. Això, segons la ministra, permetria la mobilitat internacional, cosa que Espanya necessita per reactivar el sector turístic, un dels més afectats per la pandèmia.

Segons Reyes Maroto, la fi de l'estat d'alarma és una bona notícia que permetrà als espanyols planificar els viatges per l'Estat "cap a destinacions de vacances o a les segones residències".

stats