Tecnologia
Economia 17/06/2021

La noruega Visma compra el software català Holded en una operació multimilionària

La venda de la firma de gestió empresarial s'ha tancat per més de 120 milions d'euros, segons 'La Información'

2 min
Els fundadors de Holded, Javi Fondevila i Bernat Ripoll

BarcelonaNova compra d'una start-up catalana per part d'una cotitzada estrangera. La companyia noruega Visma ha anunciat aquest dijous l'adquisició de Holded, una plataforma de gestió empresarial per a pimes fundada a Barcelona fa només cinc anys. La xifra de l'operació no s'ha fet pública, però fonts del sector apuntaven al digital La Información que s'ha tancat per més de 120 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A principis de febrer l'empresa va aconseguir una nova ronda de finançament de 15 milions d'euros liderada pel fons de capital risc francès Elaia. Des de la seva creació, Holded ha acumulat més de 40 milions d'euros de firmes com Lakestar, Nauta Capital i SeedRocket. Actualment la plataforma compta amb una plantilla d'un centenar de treballadors i vol contractar-ne uns 300 més en els pròxims anys. Tot i la compra per part de Visma, Holded seguirà sent una organització independent i els seus cofundadors, Javi Fondevila i Bernat Ripoll, es mantindran a la direcció.

"Creiem que Visma és el soci perfecte per a aquesta nova etapa. Holded comptarà amb el suport i l'experiència d'una de les companyies europees líders al nostre sector. Això ens permetrà ampliar la nostra visió d'ajudar les petites empreses a gestionar els seus negocis de forma més eficient", ha explicat Fondevila. La seva plataforma al núvol serveix per controlar bona part de l'operativa d'una pime com ara la facturació, la comptabilitat, els inventaris o els recursos humans. La companyia assegura que en quatre anys han incorporat més de 80.000 pimes com a clients.

Un gegant de 1.800 M€

La directora general de Visma, Merete Hvereven, ha reivindicat que Holded és "el futur de la comptabilitat en el seu mercat" i ha explicat que la seva intenció és combinar el producte de la firma catalana amb la xarxa de solucions del grup noruec. "Estem molt impressionats amb el que han aconseguit. Han creat un producte sòlid amb clients satisfets, un equip compromès i una forma molt professional de portar el negoci", ha assegurat la directiva escandinava.

Visma és un gegant del programari empresarial que va facturar més de 1.800 milions d'euros el 2020. La companyia compta amb més de 1.200 treballadors arreu del món. Als últims comptes disponibles al Registre Mercantil, els del 2019, just abans de l'esclat de la pandèmia, Holded va presentar unes vendes d'1,4 milions d'euros i unes pèrdues de dos milions.

stats