Economia 24/04/2015

Xavier Queralt i Cristina de Parias, al capdavant de CatalunyaCaixa

La nova presidenta, actual directora de BBVA per Espanya i Portugal, substituirà José Carlos Pla 

Efe
1 min
Un ‘one club man’ al capdavant del segon banc de Catalunya

BarcelonaCristina de Parias substituirà José Carlos Pla com a presidenta de CatalunyaCaixa i Xavier Queralt, en serà el conseller delegat. Així ho ha comunicat aquest divendres la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) després que el BBVA hagi completat l'adquisició del banc català per uns 1.165 milions d'euros.

De Parias és directora d'Espanya i Portugal de BBVA i Xavier Queralt és l'actual director territorial del BBVA a Catalunya.

BBVA sumarà una quota de mercat a Catalunya del 26,1 % amb l'adquisició de CatalunyaCaixa, una entitat que li aportarà més de 4.380 empleats i 728 oficines a Catalunya.

El passat 11 d'abril, durant la Junta General Ordinària d'Accionistes de CatalunyaCaixa, es va aprovar l'elecció de sis consellers, encara que el seu nomenament quedava supeditat al fet que el FROB i el Fons de Garantia de Dipòsits venguessin al BBVA les seves accions a CatalunyaCaixa.

Així doncs, una vegada que el FROB ha sortit del consell de CatalunyaCaixa, han presentat la seva dimissió com a consellers José Carlos Pla, el fins avui president de l'antiga caixa d'estalvis; el Fons de Garantia de Dipòsits, els consellers Joan Francesc Corona i Manuel Garí, i també ho ha fet Daniel Marín, en la seva condició de secretari no conseller.

stats