Tardà rebutja la comissió d'estudi del referèndum que vol CDC: "Mandangues d'aquestes ni una, és un paripé"

El republicà crida en una entrevista a l'ARA a "convertir la moció de confiança al president en una moció de confiança al procés" i avisa que "Puigdemont i Junqueras o passen a la història com a estadistes o van a la paperera"

Ara
2 min

BarcelonaERC no formarà part dels treballs d'una eventual comissió com la que reclama el líder de CDC a Madrid, Francesc Homs, per estudiar la celebració d'un referèndum. Així ho ha afirmat el número dos d'ERC a Madrid, Joan Tardà, en una entrevista d'Antoni Bassas a l'ARA. "Mandangues d'aquestes ni una, és evident que és un 'paripé', un engany", ha etzibat, i ha afirmat que els republicans "no creiem en comissions, sabem com són, sempre ens enganyen".

Així, Tardà creu que ara que els independentistes estan "en un escenari en què és possible guanyar", cal no esmerçar esforços a Madrid. "Ja vam dir que no participaríem en 'paripés' de comissions que volguessin estudiar possibles reformes de la Constitució", ha insistit, les quals també ha titllat de "pallassades". Ha deixat clar igualment que no donaran "mai suport a un govern que no sigui d'esquerres i, per ser-ho, ha de permetre un referèndum a l'escocesa en un any".

Sigui com sigui, Tardà també ha defensat que el bon resultat d'ERC el 26-J, força per sobre de CDC en vots, no ha de canviar els equilibris en el si del Govern o del grup parlamentari de Junts pel Sí, ja que ara es troben "tant en el debat de les hegemonies", el qual preveu per al debat constituent. "Jo només aspiro a veure Carles Puigdemont i Oriol Junqueras proclamant la República agafats de la mà", ha assegurat, motiu pel qual ha cridat a treballar per enfortir la majoria parlamentària i a "convertir la moció de confiança al president en una moció de confiança al procés", incloent en el pacte els pressupostos del 2017.

De fet, el diputat republicà ha assegurat que els passos a fer a partir d'ara per als independentistes s'han de centrar en Catalunya, i no depenen tant de les majories de Madrid, sinó de si el Govern i el Parlament compleixen el mandat del 27-S: "Puigdemont i Junqueras o passen a la història com a estadistes o van a la paperera".

Quant a En Comú Podem, el candidat del qual, Xavier Domènech, va presentar com l'alternativa a CDC, Tardà ha lamentat que els 'comuns' "encara no han entès o no volen entendre que ja no estem en el marc autonòmic". Tot i això, s'ha mostrat convençut que participaran en el procés constituent per tractar sobre com seran les pensions o les relacions laborals a la República Catalana, però que s'hi sumaran quan la independència sigui un fet: "Ho faran si nosaltres arribem al moment zero".

stats