Pablo Iglesias: "Els resultats no són satisfactoris, teníem unes expectatives diferents"

"El més sensat és que dialoguem les forces progressistes", assegura el líder d'Units Podem

Sílvia Marimon/Mariona Ferrer
2 min
Pablo Iglesias valorant el resultat de les eleccions

Madrid"Els resultats no són satisfactoris, teníem unes expectatives diferents", ha assegurat el líder d'Units Podem, Pablo Iglesias, després que es coneguessin uns resultats força diferents als que vaticinaven les enquestes. El PP és l'única força que millora els resultats del 20-D i Iglesias ha expressat la seva preocupació per l'augment de vots del "bloc conservador". Iglesias ha dit que ja ha enviat un missatge al líder del PSOE, Pedro Sánchez, però que encara no ha obtingut ap resposta. "El més sensat és que dialoguem les forces progressistes", ha assegurat. "No descartaria cap escenari però encara hem d'analitzar els resultats", ha afegit.

Les cares dels candidats d'Units Podem han anat canviant a mesures que anava avançant l'escrutini. Amb un 76% del vot escrutat, ha aparegut davant la premsa el número dos d'Units Podem, Iñigo Errejón. "No són uns bons resultats, no són els resultats que esperàvem", ha assegurat molt seriós. "Retarden un procés polític que va començar amb el 25-M i que creiem que és irreversible", ha dit. "Si es confirmen aquests resultats no podrem revertir les polítiques injustes del PP ni amb la força ni a la velocitat que esperàvem" El número dos d'Units Podem però ha assegurat que la seva formació continuarà batallant pel canvi: "Seguirem amb la mà estesa perquè es pugui formar un govern alternatiu".

Poc menys d'una hora abans al Teatro Goya, s'hi respirava eufòria perquè les enquestes havien donat uns resultats força diferents. En aquell moment, el líder d'IU, Alberto Garzón havia assegurat que els resultats dels sondejos confirmaven que "hi ha un bloc conservador i un bloc progressista que podria arribar a la majoria absoluta". Garzón havia afirmat que hi podria haver un "govern d'esquerres capitanejat per Units Podem"..

Iglesias també era força optimista. Al matí havia afirmat que "podem guanyar, crec que ho estem tocant amb la punta dels dits i que tothom té clar que qui pot frenar el PP és Units Podem". Iglesias també havia reiterat la seva "ma estesa" al PSOE per intentar articular un pacte de Govern. La formació que lidera Iglesias ha rebut força suport internacional. El senador i candidat demòcrata a les eleccions nord-americanes, Berni Sanders, ha demanat el vot per Units Podem.

stats