Albiol compara els insults a Camacho a Vic amb l'"Alemanya dels anys 30"

Fernández Díaz denuncia que si a Catalunya no s'atura "la incitació a l'odi contra el PP" acabarà en "violència"

Núria Martínez
2 min
Jorge Fernández Díaz i Manuel Reyes, aquest diumenge a Castelldefels

Barcelona"A Catalunya s'està incitant a l'odi contra el PP". Aquesta és la reacció del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, a l'escridassada que va patir aquest dissabte la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, al mercat de Vic. Segons el ministre, "el que va passar ahir no és casualitat", sinó que prové dels pactes de govern per "demonitzar el PP com els de Castelldefels o de Badalona". "Quan dius que la prioritat és impedir que un partit governi estàs demonitzant-lo i estàs incitant a l'odi al partit i a les persones que el representen", ha assegurat.

Precisament en un acte a Castelldefels acompanyat per l'anterior alcalde, Manuel Reyes, el ministre ha apujat el to i ha expressat que, quan incites a l'odi, l'etapa que ve després és la de la "violència". "Això està tipificat com un delicte i tinc el deure de denunciar-ho", ha insistit, i ha afegit que cal acabar amb l'intent d'excloure de les institucions el PP.

En la mateixa línia, aquest matí, al seu compte de Twitter, el coordinador general del PPC, Xavier García Albiol, ha apuntat: "Alemanya, principis dels anys 30? No! És la Catalunya del procés en estat pur".

"Fariseus que creen el caldo de cultiu"

El ministre també ha assenyalat que a Catalunya hi ha "fariseus sepulcres blanquejats que creen el caldo de cultiu" i després els encarregats d'executar-ho. "Hi ha els tontos útils, altres companys de viatge i els actors principals", ha insistit. En aquest sentit, ha apuntat que hi ha persones que defensen que Catalunya és l"'oasi" perquè "no han patit" l'odi. "A nosaltres se'ns apunta i se'ns assenyala per defensar la unitat d'Espanya i la igualtat dels espanyols", ha denunciat, i ha afegit que no els intimidaran.

El partit està estudiant si denunciaran els fets.

Badalona i Castelldefels com a exemple

Quan fa un any de la investidura de Candela López com a alcaldessa, Fernández Díaz ha denunciat que el pacte de govern de Castelldefels és "un microcosmos" del que es planteja per al 26-J a Espanya. "També és el cas de Badalona, que hi ha una alcaldessa de la CUP gràcies al PSC", ha expressat, i ha afegit que això a Catalunya "ho coneixem molt bé". Com a exemple, s'ha remès al Pacte del Tinell, que considera que va ser "desastrós" per a Catalunya.

stats