Microsites 23/06/2016

Forcadell exigeix la dimissió de Fernández Díaz i Rajoy si es demostra que l'han investigat

La presidenta del Parlament demana explicacions al ministre de l'Interior i al president del govern espanyol, i exigeix "veure" els informes policials. Qualifica com un "atac frontal a la democràcia i l'estat de dret" la "persecució" al moviment independentista

Joan Serra Carné
2 min
Carme Forcadell va comparèixer ahir en roda de premsa.

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha reaccionat aquest dimecres a les informacions de la Cadena SER, que apunten que la policia espanyola hauria elaborat informes per criminalitzar l'expresidenta de l'ANC i l'entitat més representativa del sobiranisme civil. En una compareixença de premsa urgent, Forcadell ha demanat explicacions al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i al president espanyol, Mariano Rajoy. Visiblement molesta pels presumptes seguiments a ella i a la seva família "per motius polítics", la presidenta del Parlament ha apuntat que, si es demostren aquests fets, es tractaria d'un "atac frontal a la democràcia i a l'estat de dret".

"Vull saber si aquests informes existeixen, qui els va demanar, qui els va fer. I vull saber, si es demostren que són certs, si [Fernández Díaz i Mariano Rajoy] assumiran responsabilitats", ha exposat Forcadell. Al seu entendre, si es demostra que la policia va investigar-la amb l'objectiu de criminalitzar-la tant a ella com al moviment independentista, la presidenta del Parlament creu que el ministre de l'Interior i el president del govern espanyol en funcions "haurien de dimitir". "Sóc aquí per exigir i demanar tot això", ha reblat.

Forcadell ha subratllat la desconfiança i la indignació que generen aquests escàndols en la societat catalana. "Com poden confiar els ciutadans d’aquest país que es preservi el seu dret a la intimitat si els que són els responsables de preservar-lo no ho compleixen?", ha dit. "No es tracta de mi i la meva família, es tracta de democràcia, es tracta de llibertat", ha afegit. Forcadell ha lamentat que hi hagi una actuació premeditada per perseguir determinades "idees" polítiques. "Estic indignada com a ciutadana", ha raonat. "Ahir van ser uns i avui som uns altres; demà, qui serà? Poden els ciutadans d’aquest país estar tranquils?", s'ha preguntat.

En un comunicat posterior, l'Assemblea Nacional Catalana ha expressat "solidaritat" amb Forcadell i la resta de membres investigats "fraudulentament" per part de la policia espanyola. Així, l'entitat independentista s'ha mostrat "indignada" per les darreres informacions aparegudes als mitjans de comunicació i denuncia el comportament "corrupte" d'un estat espanyol que "no compleix amb les més mínimes garanties democràtiques".

stats