L'anunci més polèmic de C's: un gandul que porta cua i Rajoy 4 mesos llegint el 'Marca'

Rivera assenyala PP i Podem com a adversaris en un vídeo de precampanya

Ara
2 min

MadridL'enigmàtica línia vermella de Mariano Rajoy ha despertat la curiositat de centenars de tuitaires de bon matí, però el vídeo del PP no ha aconseguit desbancar les reaccions que han provocat el primer espot electoral de Ciutadans. Des del seu llançament, diumenge, que el partit d'Albert Rivera ha rebut una allau de crítiques. No en va, s'ha convertit en el seu anunci més polèmic per burlar-se tant del candidat del PP com de Pablo Iglesias.

Si d'una cosa Ciutadans va presumir durant la campanya del 20-D va ser de no entrar en el joc de l'"i tu més". D'atacar la resta de candidats. Però en aquest espot entra de ple a atacar tant a Rajoy com a Iglesias. Rivera escenifica en un bar la seva concepció dels problemes d'Espanya. Titulat 'Els herois anònims', tant el cambrer, com una dona que té molta feina –a més d'haver de compaginar-ho amb criar els fills, així com un home que busca des de fa mesos feina encarnen l'esperit de canvi de C's. En contraposició, un jove amb cua juga a una màquina escurabutxaques i a la televisió apareix Mariano Rajoy informant d'una nova convocatòria electoral.

En aquest punt comencen els dards. "Quatre mesos llegint el 'Marca' i sense fer res", diu l'aturat. "I no parlem de la corrupció, i del que ens han robat", afegeix el cambrer. "El poder per a la gent", respon el jove amb cua. "Serà per a la seva gent. A veure si li donen una feina com fan amb tots ells", respon el cambrer. Les crítiques no acaben així. "I aquest, aixecant Espanya?", diu un repartidor. "Aquest l'únic que aixeca és el mòbil", respon un altre cambrer.

És llavors quan en contraposició apareix Rivera des del Parlament en defensa de tota la gent de bé. I un client comença un discurs lloant-lo i tots coincideixen a votar-lo. Però al acabar continua la burla contra el personatge que representa Iglesias. "Paco, posa'm una altra [cervesa] i me l'apuntes", diu. "Cada dia amb la mateixa història, tiu", conclou el cambrer.

L'anunci no ha tardat a rebre tota mena de rèpliques i a ser acusat de "cunyadisme polític". Ciutadans, de fet, ha vetat els comentaris al vídeo a YouTube poques hores després de difondre'l.

stats