Política 30/05/2016

La línia vermella, o el tuit misteriós de Mariano Rajoy

El president del govern espanyol en funcions fa una piulada enigmàtica que esmola la imaginació dels tuitaires

Ara / M.f.f.
2 min
La línia vermella, o el tuit enigmàtic de Mariano Rajoy

Barcelona / Madrid"Després d'aquests mesos, així és com veig jo la situació política. MR". El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha llançat a primera hora d'aquest matí aquesta piulada a Twitter acompanyada d'una imatge en què es podia veure, únicament, una línia vermella.

Com era previsible, el missatge no ha passat desapercebut i els tuitaires han entomat el repte d'intentar esbrinar què significa per a Rajoy aquesta línia vermella.

El joc ha durat tres quarts d'hora. El mateix Rajoy ha revelat la incògnita en una segona piulada, 45 minuts després, acompanyada d'un vídeo de precampanya per al 26-J en què l'equip del PP assegura que "una línia vermella és un mur que ho deté tot". "La gent ens demana que ens oblidem de les línies vermelles", segueix l'espot electoral, que conclou: "És el moment que les línies vermelles no ens impedeixin veure tot el que podem continuar fent junts".

El vídeo finalitza amb un núvol de paraules –que conforma el mot 'futur'– en el qual 'creixement', 'economia' i 'unitat' apareixen amb un cos de lletra més gros que la resta de paraules.

Crítiques al PSOE i C's

Rajoy no deixa de dir en tots els seus mítings de precampanya que la seva campanya serà "moderada i en positiu". Però no se n'està de llançar durs dards contra el PSOE i Ciutadans. Amb Podem, directament, ja no s'hi posa. Té clar que no ha de buscar vots entre el seu electorat. Des de Badajoz, ha advertit aquest dilluns a Pedro Sánchez que vigili perquè Podem li està "buscant les pessigolles". I a Albert Rivera l'ha alertat que si fan campanya en contra del PP "es quedaran en no-res".

El líder popular busca, tant sí com no, polaritzar el vot entre PP i Podem. I branda la imatge de la taula de negociació a tres entre els socialistes, C's i els de Pablo Iglesias. "Jo no m'he assegut amb Podem com va fer el PSOE i C's", ha recordat.

stats