Meritxell Batet (PSC): "Sé el que és ser desnonada"

La candidata dels socialistes catalans a les eleccions al Congrés reivindica la "indignació" com a part de l'ADN del PSOE

Ara
2 min

Barcelona"Els socialistes ens indignem amb els desnonaments i ho dic per experiència, sé el que ser desnonada, jo ho vaig ser amb la meva mare". Aquesta és l'experiència que la candidata del PSC el 26-J, Meritxell Batet, ha desgranat en una entrevista a l'ARA amb Antoni Bassas, en què ha erigit el PSOE com l'únic partit capaç de "transformar la realitat" i donar resposta a "totes les crisis" de l'estat espanyol en l'àmbit social, institucional, econòmic i també territorial. "Perquè hi hagi un canvi al govern, la millor opció són els socialistes", ha constatat la que ha estat mà dreta de Pedro Sánchez a Madrid, afegint que el "motor" del PSOE és "moure's per millorar la vida de la gent".

Per sortir de l'atzucac actual, Batet ha defensat les polítiques de la socialdemocràcia clàssica i un pacte "intergeneracional" per recuperar l'esperit de la transició, amb la Constitució de 1978, on s'ha de poder trobar des del PP a Podem, passant per Ciutadans i el mateix partit socialista. D'aquesta manera, la cap de cartell socialista ha volgut reivindicar la voluntat d'acord i diàleg del PSOE enfront de Podem, a qui ha acusat de demorar les negociacions després del 20-D per formar govern, i el PP que a parer de Batet ha legislat "a la contra" en els últims quatre anys.

La socialista ha aprofitat per carregar contra el partit de Pablo Iglesias, del que considera que la política econòmica "no és sostenible" en el marc de la Unió Europea. "L'esquerra la representem els partits socialdemòcrates, la capacitat d'indignar-se és molt necessària però cal aportar solucions i això sempre ho ha fet la socialdemocràcia", ha dit Batet, remarcant les "conquestes" que han vingut de "la mà dels socialistes". En aquesta línia, la socialista ha reivindicat la "indignació" com a part també de l'ADN del PSOE -"constato que la tenim", ha dit- però també la seva capacitat de transformar-la en polítiques socials. "Reivindico la socialdemocràcia", ha asseverat.

El conflicte territorial

La cap de cartell del PSC per Barcelona també ha posat sobre la taula la solució socialista per al procés independentista."Nosaltres entenem molt bé la realitat plurinacional, portem molt temps buscant una solució", ha asseverat Batet en ser preguntada sobre l'auge de Podem a Catalunya i al País Basc. La socialista ha defensat la reforma constitucional per trobar un nou encaix de Catalunya a Espanya que passi per clarificar competències entre els governs autonòmics i Madrid, a més d'una millora del finançament. Aquest canvi de la carta magna estaria referendat per tots els espanyols.

Sobre com es concretaria la singularitat catalana en aquest nou marc, Batet no ha especificat quins canvis concrets hi hauria, ja que considera que els posicionaments "prefixats" poden dificultar el pacte.

stats