DIARI DE CAMPANYA D'ERC
Microsites 16/06/2016

Un diputat d'ERC entre el 'top 10' de polítics espanyols guapos

Teresa Jordà explica que Rufián no només destaca pel seu atractiu físic, sinó que també permet que, mentre parla, diputats andalusos cuinin una truita de patates

Roger Tugas
3 min
El diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián

BarcelonaEscoltar la cap de llista d'ERC per Girona, Teresa Jordà, és sempre una activitat ben distreta. Sense pèls a la llengua com Joan Tardà, però fins i tot més espontània, l'exalcaldessa de Ripoll s'allunya dels discursos enllaunats d'altres candidats i gairebé sempre cola entre el seu discurs alguna confidència políticament incorrecta, sobretot quan ha de presentar altres oradors.

En el míting de dimecres a Salt, per exemple, va donar peu a Gabriel Rufián, de qui sempre que pot en lloa la bona planta –res a veure amb el decret de 1716–. Ho va fer recordant que feia un temps s'havia topat amb un "rànquing de polítics guapos de l'Estat, i un d'ERC estava entre els 10 primers". I, després de batejar-lo com "l’home que no es posa mai nerviós", va cridar a l'escenari el cap de files republicà, qui va replicar irònicament que "això de guapo és perquè em van confondre amb Sergi Sabrià", el portaveu i cap de campanya del partit.

A quina classificació es referia? Després d'una intensa recerca de menys d'un minut a través del Google, podem descobrir com a mínim tres rànquings d'aquest tipus després del 20-D. Només en un d'ells, però, hi apareix Rufián, motiu pel qual podem entendre que es referia a aquesta, la qual es va publicar al portal 'Territorio Ocio' amb un títol tan 'clickbait' i explícit com 'Los 10 políticos españoles más atractivos'.

Per si encara no heu clicat a la notícia, encapçala la classificació el diputat de Podem al Congrés Miguel Vila –qui ja va seduir Andrea Levy fa uns mesos– i el segueix Ramón Espinar, portaveu al Senat del mateix partit. En tercer lloc, com no podia ser d'una altra manera, Pedro Sánchez –a qui Jordà va qualificar també a Salt com a "guapito"–, i darrere seu se situen Fran Ferri –diputat de Compromís a les Corts Valencianes–, Gorka Maneiro –un dels últims càrrecs d'UPyD que aguanten, ell al Parlament basc–, Alberto Garzón (IU), Borja Sémper (PP), César Zafra (C's), el mateix Rufián i, tancant, Iñaki Oyarzábal (PP). No, Albert Rivera no apareix en aquest rànquing.

Quan se li pregunta per aquesta qüestió, ell hi treu ferro. Més enllà de si la classificació és encertada o no, però, respecte absolut per una persona capaç de seduir la seva actual dona entregant a una desconeguda amb la qual acostumava a coincidir en el metro una nota amb el seu telèfon, el seu correu electrònic i la frase "ets la millor notícia de cada dia", tal com va explicar en una entrevista durant la campanya del 20-D i en el llibre 'Gabriel Rufián, el polític imprevist' (Angle editorial).

El diputat andalús del PSOE graciós

Ara bé, aquesta no és l'única anècdota que Jordà explica sobre el cap de llista d'ERC. En el míting de Blanes (Selva), va confessar que un diputat andalús del PSOE que ja coneixia de l'anterior legislatura se li va acostar després d'una intervenció de Rufián i li va preguntar: "Aquest noi sempre parla així, amb aquest to?". "Bastant", li hauria respost ella, i el socialista hauria apuntat, amb el clàssic humor andalús: "En el temps que triga aquest a fer un discurs, jo em faig una truita de patates".

Jordà va preferir no revelar el nom de qui havia fet mofa del ritme amb què s'expressa Rufián. Ara bé, per si vol buscar venjança, ha de saber que només cinc diputats andalusos del PSOE van retenir l'escó el 20-D respecte a l'anterior legislatura: Antonio Hurtado (Còrdova), Felipe Sicilia (Jaén), Miguel Ángel Heredia, José Andrés Torres Mora (Màlaga) i Antonio Pradas (Sevilla). De res.

stats