Especials 09/09/2013

Joana Ortega anirà a la Via Catalana

És molt probable que la dirigent d'Unió triï un tram fora de Barcelona. La vicepresidenta defensa la "discreció" en les converses amb el govern espanyol per la consulta i assegura que no hi ha un únic interlocutor

Acn
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha anunciat aquest dilluns que participarà a la Via Catalana. En una entrevista a Ràdio 4, Ortega ha afirmat que el "crit" de la cadena humana és a favor de la independència, però també s'ha mostrat convençuda de la voluntat de l'ANC perquè la mobilització sigui inclusiva. Ortega no ha desvetllat en quin tram se situarà. És molt probable que Ortega triï un tram fora de Barcelona, segons han indicat a l'ARA fonts democristianes.

Ortega serà probablement l'única consellera del Govern amb carnet d'Unió que acudirà a la mobilització convocada per l'ANC, perquè Ramon Espadaler haurà de controlar el dispositiu de seguretat com a titular d'Interior i Josep Maria Pelegrí (Agricultura) va reclamar sense èxit aquest agost als organitzadors que canviessin el lema per posar l'èmfasi en l'exercici del dret a decidir i no en la independència.

En l'entrevista a Ràdio 4, la vicepresidenta ha afegit que la Via Catalana serà un "exercici de civisme i de democràcia des de diferents crits" i ha insistit que el protagonisme ha de ser de la societat civil i no dels polítics.

Ortega també ha defensat que les converses entre governs per la consulta siguin discretes, i ha remarcat que no hi ha un únic interlocutor, sinó que n'hi ha molts.

stats