Deu anys de l'11-S
Especials 09/09/2011

Nova York es blinda davant l'amenaça terrorista “creïble” a dos dies de l'aniversari de l'11-S

L'alcalde Bloomberg i la policia de la ciutat han llançat una crida als ciutadans perquè extremin la vigilància i informin les autoritats de qualsevol acte sospitós

Agències
1 min
Policies, a la Zona Zero / REUTERS

Nova YorkLa ciutat de Nova York ha extremat les mesures de seguretat de cara al desè aniversari dels atemptats de l'11-S, després que s'hagi rebut una amenaça terrorista “creïble però no confirmada”. L'alcalde de la ciutat, Michael Bloomberg, ha dit que "en els temps que corren, cal prendre's aquestes amenaces seriosament, i ho farem". Per això, el departament de Policia de Nova York desplegarà recursos addicionals a la ciutat, "d'alguns dels quals vostès s'adonaran i d'altres no", ha dit Bloomberg. Bloomberg i la policia de la ciutat han llançat una crida als ciutadans perquè extremin la vigilància i informin les autoritats de qualsevol acte sospitós que puguin detectar. 



El comissari de la policia novaiorquesa Raymond Kelly ha explicat algunes de les mesures de seguretat addicionals. Hi haurà controls policials en alguns carrers i una vigilància més acurada de llocs assenyalats de la ciutat, edificis públics i ponts. A més s'augmentarà l'examen de bosses i maletes en el sistema de Metro, hi haurà més gossos ensinistrats per a la detecció de bombes als carrers i s'augmentarà la retirada dels vehicles mal aparcats. També hi haurà un increment de les patrulles policials i s'extremarà la vigilància en els transbordadors de la ciutat. 




El departament de Seguretat Nacional (DHS) ha corroborat aquesta nit l'existència d'una amenaça "creïble i específica", tot i que "no confirmada", d'atac el país a només dos dies del desè aniversari d'uns atemptats que es van cobrar les vides de gairebé 3.000 persones.

stats