Estats Units
Especials 10/10/2012

Obama accepta que va ser "massa educat" durant el debat amb Romney i promet "més activitat" en el proper

Romney està escalant posicions i ja supera Obama en intenció de vot amb un 48%, davant el 47,2% del president. Aquests 0,8 punts de separació són els màxims que ha aconseguit fins ara el republicà

Ara
1 min
Obama en un míting de campanya a la Universitat d'Ohio, aquest dimarts.SMIALOWSKI / AFP

BarcelonaEl president dels Estats Units, Barack Obama, ha acceptat que va "ser massa educat" en el seu debat amb Mitt Romney la setmana passada, i ha promès "una mica més d'activitat" en la propera trobada amb el candidat republicà.

"Vull dir, ja sap, el debat, crec que és just que digui que vaig ser massa educat, perquè, ja saps, és difícil de vegades, continuar parlant" va dir a Tom Joyner en una entrevista aquest dimarts "però ja saps, la bona notícia és que només és el primer... i, saps? crec que és just dir que veurem una mica més d'activitat en el següent".

Romney supera Obama en les enquestes

Les enquestes mostren que el president va perdre un terreny considerable davant Mitt Romney després del debat, de manera que el republicà se situa per davant d'Obama en algunes enquestes. Romney està escalant posicions i que actualment li treu 0.8 punts, –48% pel republicà i 47,2% per a Obama– la diferència més amplia que ha aconseguit el candidat republicà.El president va dir que els seus seguidors no s'han d'alarmar ja que des des del principi s'ha dit que seria una cursa renyida. I va afegir que les darreres ensopegades amb Romney en els últims mesos poden haver portat als republicans a una falsa sensació de seguretat.

Obama va exposar una sèrie de qüestions que segons va dir posarien als votants de part seva, com ara la sanitat, un programa de préstecs pels estudiants, acabar amb la guerra de l'Iraq i la política fiscal.

stats