DRET A DECIDIR
Especials 10/09/2013

El PP repartirà fullets durant la Diada per desmentir "la tergiversació nacionalista" del 1714

Camacho lamenta en declaracions a RNE no poder sortir de casa per culpa de la 'Via Catalana'. No revela si anirà a l'acte institucional

Europa Press
2 min

BARCELa presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha avançat aquest dimarts que el seu partit repartirà durant la Diada fullets per desmentir "la tergiversació que els nacionalistes" han fet del setge del 1714 a Barcelona, el tricentenari del qual s'ha començat a commemorar aquest dilluns.

En una entrevista de RNE recollida per Europa Press, Camacho ha assegurat que el seu partit explicarà la realitat del 1714, quan Rafael de Casanova va liderar la protecció de Barcelona dient que calia lluitar per la defensa "de la ciutat, del Principat, del rei i de la llibertat d'Espanya", segons ha dit.

El repartiment d'aquests fullets se suma a la conferència col·loqui que, amb el títol 'La veritat del 1714', impartiran demà a Barcelona el diputat popular al Parlament Fernando Sánchez Costa i l'historiador Javier Barraycoa, que seran presentats pel líder del PP a la capital catalana, Alberto Fernández.

Quan falten menys de 24 hores per a la Diada, Camacho encara no ha revelat si el seu partit acudirà als actes institucionals de l'Onze de Setembre, més enllà de l'acte propi que els populars faran per primera vegada i que se celebrarà a la plaça del Rei de Barcelona aquest dimecres al matí.

La líder del PP català, que ha recordat que l'any passat va ser increpada durant els actes de la Diada, ha qüestionat que es pugui fer un acte plural amb tots els partits quan "el president de la Generalitat, Artur Mas, rebrà després als impulsors de la Via catalana per a la independència".

Sobre la cadena humana, la líder popular ha lamentat que haurà de passar la tarda de la Diada "a casa sense poder sortir" perquè s'haurà posat, segons ha dit, "la mobilitat de tots els catalans al servei d'un projecte independentista".

Camacho ha celebrat també la prohibició que la cadena humana entri al País Valencià, una decisió que ha defensat d'acord amb el "risc que podia suposar per a la resta dels ciutadans" el tall del trànsit en determinades carreteres.

stats