Publicitat
Publicitat

Grècia

La UE bloqueja 1.000 milions d'euros del pla de rescat a Grècia

Els ministres d'Economia de la zona euro discutiran dilluns si autoritzen aquesta partida tot i el fracàs dels polítics grecs a l'hora de formar govern

Grècia rebrà aquest dijous només 4.200 milions d'euros dels 5.200 milions del pla de rescat que s'havien d'injectar a aquest país, segons han anunciat en un comunicat els gestors del fons de rescat de la zona euro.

Segons l'explicació oficial, Grècia no necessita la totalitat de la partida fins al mes de juny i s'ha optat per traspassar la decisió sobre el desbloqueig de 1.000 milions d'euros que no són imprescindibles fins al mes de juny a la reunió dels ministres d'Economia de la zona euro de dilluns a Brussel·les.

El govern grec en funcions ja havia expressat dubtes aquesta setmana sobre si Brussel·les tiraria endavant amb el pagament de les quantitats promeses en el pla de rescat però fins avui les institucions europees havien garantit que els diners arribarien en el termini previst aquest dijous.

Finalment, però, arribaran la major part dels diners compromesos per pagar el deute que venç immediatament però el que s'ha de pagar al juny arribarà només si els ministres de l'eurozona ho aproven dilluns.

El bloqueig del pla de rescat arriba just en plena crisi política després de les eleccions de diumenge passat, d'on va sorgir un Parlament tan fragmentat que, fins ara, tots els intents de formar govern han fracassat.


Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT