Contingut patrocinat
Especials 01/06/2023

Així serà Pyrene Explorer, la nova travessa estiuenca al Pirineu per a joves amb ganes d'aventures

La proposta, impulsada per l'empresa especialitzada Pyrene, permetrà a una vintena de joves d'entre 15 i 18 anys descobrir la cara més salvatge d'aquestes muntanyes, amb una ruta de catorze dies: de dormir sota les estrelles a fer el cim de l'Aneto. Ja s'han obert les inscripcions.

Marc Amat
3 min
res guies especialitzats acompanyaran un grup d'una vintena de joves a emprendre un viatge únic pels parcs naturals de l'Alt Pirineu i d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Catorze dies. Divuit joves procedents d'Europa i d'Amèrica. Boscos majestuosos, llacs cristal·lins i cims emblemàtics del Pirineu. Aquests són els ingredients principals de la Pyrene Explorer, la nova travessa que vol acostar la cara més salvatge d'aquestes muntanyes a nois i noies d'entre 15 i 18 anys. Es tracta d'una nova modalitat dels programes Pyrene, que des de fa més de 14 anys proposen a infants i joves viure tot tipus d'aventures a la natura, en forma de colònies i campaments d'estiu. Amb aquesta proposta, tres guies especialitzats acompanyaran un grup d'una vintena de joves a emprendre un viatge únic començant a la Cerdanya, travessant els parcs naturals de l'Alt Pirineu i d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici per acabar a la vall de Benasque. Hi estaran dues setmanes i viuran una autèntica immersió en aquests paratges. "Aprendran a orientar-se i a valer-se per ells mateixos en medis d'alta muntanya –recalquen els organitzadors–. Dormiran en refugis, en tendes i també al ras sota les estrelles, es banyaran en llacs d'aigües turqueses i caminaran entre pins negres i avets majestuosos".

L'activitat, que arrencarà el diumenge 2 de juliol i s'allargarà fins al divendres 14 de juliol, promet emocions fortes, però també la creació de forts vincles d'amistat entre els participants. "La nostra missió és crear experiències impactants i segures que perdurin en el record dels participants, que després de cooperar hauran esdevingut amics per sempre", apunten.

Una experiència d'alçada

L'aventura arrencarà amb l'arribada dels participants al campament Sostenible Pyrene, situat a la Vall de la Cerdanya, a una altura de 1.900 metres. Durant els dies següents, la ruta a peu els durà a fer cims mítics com el Comapedrosa (2.943 m) –el pic més alt d'Andorra–, la Pica d'Estats -el pic més alt de Catalunya- i l'Aneto (3.404 m), que és el punt més alt del Pirineu, fent nit, entre d'altres llocs, al refugi d'Amitges, al refugi de Colomers i al de la Renclusa, al peu de l'Aneto. 

De mitjana, els nois i noies caminaran 15 quilòmetres cada dia. "Cal tenir una moderada condició física, però, sobretot, tenir-ne ganes i estar motivat", explica Raül Cavaller, de l'organització. Després de 14 dies al Pirineu, un autobús els portarà de tornada a Barcelona, on passaran una emotiva tarda de comiat a la platja. "Passaran de 3.000 metres als zero en un tres i no-res", acaba. De moment, 12 de les 18 places ja estan reservades a nois i noies de Catalunya, les Illes Balears, els Estats Units i la Gran Bretanya. Per reservar plaça, cal fer-ho a través del web www.pyreneexplorer.camp i té un cost de 1.190 €.

Campaments plens d'aventura

Més enllà d'aquesta travessa, aquest estiu Pyrene ofereix sis camps plens d'activitats, reptes i aventures emocionants a la Cerdanya. És el cas del camp Aventura Junior, dirigit als nens i nenes d'entre 10 i 13 anys que vulguin passar el juliol fent barranquisme, curses d'orientació, equitació i bicicleta de muntanya, entre d'altres.

Per a joves d'entre 14 i 17 anys, Pyrene ofereix el camp Wild Adventure, amb les mateixes activitats amb intensitats adaptades a la seva edat, i aprenent anglès gràcies a que part dels monitors venen dels EUA i Gran Bretanya. Per als fanàtics de la bicicleta de muntanya i també amb monitors de parla anglesa organitzen el camp Bike Camp, en col·laboració amb Orbea. "Travessaran boscos, seguiran rius, saltaran roques i arribaran a esglésies romàniques en bicicleta de muntanya", destaca l'organització.

Pyrene ofereix sis campaments plens d'activitats, reptes i aventures emocionants a la Cerdanya.

Més enllà d'aquestes opcions, l'empresa torna a organitzar les travesses 7x7, amb dos grups –de 13 a 15 anys i de 15 a 17 anys– que emprendran una ruta de set dies pel Pirineu, amb l'ascens d'un pic cada dia: el Puigpedrós, el Bony Manyer, el Carlit, el Peric, el Coma d'Or, el Puigmal, la Tossa Plana de Lles, Perafita i el Pedraforca. Pyrene també organitza un campament d'equitació, en el qual els participants conviuran una setmana entre cavalls, i una proposta per als més petits i petites de casa: els Minairons. "Va dirigida a infants d'entre 7 i 10 anys: són petits, però això no vol dir que no puguin construir cabanes, pujar muntanyes, muntar a cavall o estudiar les estrelles", afirmen. La majoria de les opcions s'ofereixen entre la darrera setmana de juny i durant tot el juliol, amb possibilitat de seleccionar diversos torns.

Pyrene Explorer promet emocions fortes, però també la creació de forts vincles d'amistat entre els participants.
stats