DAKAR 2013
Especials 13/01/2013

Barreda i Chicherit s'imposen en una vuitena etapa carregada de suspens

Els problemes amb la pluja obliguen els organitzadors a canviar el recorregut i a decidir què fer un cop acabada la vuitena etapa del ral·li

Efe
2 min
Joan Barreda, durant la vuitena etapa del Dakar / JACKY NAEGELEN / REUTERS

San Miguel de Tucumán (Argentina)El francès Guerlain Chicherit (SMG), en cotxes, i el pilot de Torreblanca Joan Barreda (Husqvarna), en motos, s'han imposat en la vuitena etapa del Dakar, que ha estat carregada de suspens fins a última hora pels efectes de les pluges.

L'etapa tenia en principi 471 quilòmetres cronometrats per als cotxes i 492 per a les motos. Els organitzadors van decidir divendres a la nit tallar el tram inicial per les pluges i deixar-la en 183 quilòmetres. Malgrat això, les precipitacions han continuat caient i han afectat el tram final del recorregut, entre les ciutats argentines de Salta i San Miguel de Tucumán.

Només quatre automòbils han arribat al final del traçat. La resta s'han trobat amb una paret d'aigua de tres metres que ha fet impossible creuar el llit d'un riu. Davant aquesta situació, els comissaris del ral·li han decidit donar per bons els temps dels quatre que han arribat al final. A la resta els han atorgat el crono de l'últim dels que ha arribat, que ha estat el francès Stéphane Perterhansel (Mini).

Així, el qatarià Nasser al-Attiyah (Buggy) ha obtingut el mateix temps que Peterhansel i no s'han produït canvis en la classificació general, on el qatarià segueix segon a 3:14 del francès.

El segon classificat ha estat l'argentí Orlando Terranova (BMW), que ha arribat a 4:02 de Chicherit. El nord-americà Robby Gordon (Hummer) ha estat tercer a 5:17 i Peterhansel ha acabat quart, a 12:15 del guanyador.

Les motos també han travessat els sectors afectats per les pluges, tot i que ho han fet abans i la gran majoria d'ells ha aconseguit completar l'especial. Un petit grup s'ha quedat endarrerit i els comissaris els han atorgat un temps calculat per l'organització.

El guanyador de la jornada ha estat el castellonenc Joan Barreda (Husqvarna). El valencià ha aprofitat els problemes de navegació del grup que rodava davant, que s'ha perdut al quilòmetre 118.

El francès Cyril Despres (KTM) ha acabat en l'onzè lloc a més de 16 minuts de Barreda. El xilè Francisco 'Chaleco' López (KTM) ha cedit més de 26 minuts i el francès Olivier Pain (Yamaha), que liderava la cursa, ha pedut 37 minuts.

David Casteu és el nou líder amb una renda de 9:26 sobre Despres, segon. El portuguès Ruben Faria (KTM) va tercer i 'Chaleco' López, quart, a dotze minuts del liderat. Olivier Pain perd la primera posició i ara és cinquè, a 16:10 del líder.

Despres és cinquè a més de 24 minuts del líder, ja que ha estat penalitzat amb quinze minuts per haver canviat el motor a la setena etapa. El segon classificat de l'etapa ha estat el nord-americà Johnny Campbell (Honda), que ha arribat a 7:04 de Barreda.

La catalana Laia Sanz (Gas Gas) ha obtingut una sorprenent tretzena plaça, a gairebé 17 minuts del guanyador.

stats