Contingut patrocinat
Especials 09/12/2023

BBVA llança un pla de pensions perquè els autònoms puguin complementar la seva prestació de jubilació

BBVA, a través de la gestora BBVA Asset Management, ha promogut el seu primer pla de pensions de treball simplificat moderat per a autònoms, que permetrà a aquests treballadors tenir un estalvi addicional a la prestació de jubilació.

Redacció
2 min
Els treballadors autònoms tenen la possibilitat d'aportar més als seus plans de pensions per millorar la seva salut financera de cara a la jubilació i complementar així la seva futura pensió pública.

Actualment, els treballadors autònoms tenen la possibilitat d'aportar més als seus plans de pensions per millorar la seva salut financera de cara a la jubilació i complementar així la seva futura pensió pública. La nova llei d'Impuls de plans de pensions de treball permet que els treballadors per compte propi també puguin fer aportacions a aquesta opció d'estalvi, i puguin incrementar-les fins als 5.750 euros a l'any i deduir-se fiscalment aquesta quantitat. És una millora davant dels 1.500 euros anuals que poden aportar en plans de pensions individuals, que fins ara era l'instrument financer d’estalvi més estès per a la jubilació.

Arran d'aquesta nova legislació, BBVA, a través de la gestora BBVA Asset Management, ha promogut el seu primer pla de pensions de treball simplificat moderat per a autònoms, que permetrà a aquests treballadors tenir un estalvi addicional a la prestació de jubilació i que pot ser contractat per tots els treballadors autònoms.

ANAPAL, Agrupación Nacional de Asociaciones Provinciales de Administradores de Loterías, és la primera organització que ja ofereix aquest nou pla del BBVA a tots els seus associats. Però aquest nou instrument d'estalvi i inversió està a disposició de qualsevol autònom d'Espanya, independentment del seu àmbit d’activitat, que vulgui contractar-lo. Per fer-ho es pot adreçar tant a les oficines de l'entitat com als seus canals digitals: pàgina web i aplicació mòbil.

El pla de pensions està integrat al Fons BBVA Pensions VFP, que té un patrimoni de més de 150 milions d'euros. El fons té més de 30 anys d'història i integra 32 plans d'empreses i administracions públiques. Addicionalment, el fons ha estat reconegut l'any 2020 i el 2023 als prestigiosos premis IPE European Pension Fund Awards com un dels millors fons de pensions d'ocupació d'Europa.

Deu anys ajudant a planificar la jubilació

L'Instituto BBVA de Pensiones i BBVA Mi Jubilación just acaben de complir 10 anys informant la societat sobre pensions i previsió social complementària per ajudar en la planificació de la jubilació. Ambdues iniciatives tenen com a objectiu principal divulgar i incrementar el coneixement de la societat en matèria de pensions i previsió social complementària, així com l'educació financera.

Instituto BBVA de Pensiones compta amb un Fòrum d'Experts que investiga i elabora treballs per divulgar coneixement sobre el funcionament i els reptes dels sistemes de pensions. Està format per personalitats independents de diverses nacionalitats, procedents del món acadèmic i de la investigació socioeconòmica.

Per la seva banda, Mi Jubilación, al seu portal web ofereix en obert articles, infografies, vídeos, simuladors i tribunes d'anàlisi sobre el món de les pensions, la Seguretat Social, la previsió social i l'estalvi de l’àmbit territorial, d’Espanya i del món. En els deu anys d'història d’aquesta iniciativa, la pàgina web ha assolit la fita d’arribar a més de 15,5 milions d'usuaris.

stats