Publicitat
Publicitat

El règim torna a bombardejar Damasc i més de 60 persones moren a Síria en una altra jornada de violència

Els rebels anuncien que han pres més de vint llocs de control militars a la rodalia de Homs

El règim sirià ha continuat bombardejant el centre i la perifèria de Damasc aquest dissabte. La capital és on s'han registrat la majoria dels més de 60 morts causats per una altra jornada de violència a Síria, segons fonts dels opositors. L'exèrcit de Baixar al-Assad ha atacat la capital i també els bastions rebels d'Idleb i Homs.

L'Observatori ha assenyalat que hi ha hagut 64 morts, mentre que els Comitès de Coordinació Local han apuntat que en serien 65 i la Comissió, 84.

La segona ciutat del país, Alep, i la seva província homònima s'han convertit en l'escenari de xocs entre les forces lleials al president Baixar al-Assad i els rebels de
l'Exèrcit Sirià Lliure (ESL), que han anunciat que han pres el control de diverses zones.

Un portaveu de l'ESL, Sami Kurdi, ja explicat des de l'interior de Síria, per internet, que aquest divendres van fer una retirada tàctica d'Al Midan per evitar "una massacre de civils" perquè el règim el bombardejava de forma indiscriminada.

El combatent ha lamentat que aquest dissabte encara seguien els bombardejos dels partidaris d'Al-Assad contra alguns barris de la capital, llançats des de la muntanya de Qasiun i des des casernes dels afores.

En un comunicat, l'anomenada Brigada de Muawiya bin Abi Sufian de l'ESL afirma que els xocs persisteixen a Al Mezzeh, al sud-oest de la capital, on els rebels haurien "neteja
t" una caserna de les forces especials de l'exèrcit, pròxima a la seu del consell de ministres, a la zona d'Al Ijlas.

Segons la nota, la caserna, on s'entrenaven les forces d'Al-Assad, ha sigut incendiada.

Als afores de Damasc, els suburbis de Barze, Qalamun, Al Qadam i Madaiya han sigut bombardejats per l'artilleria i els helicòpters governamentals, segons la Comissió General de la Revolució Siriana.

A part de la capital i els seus voltants, les províncies que més han patit la repressió han sigut Idleb i Homs.

A la ciutat de Homs, els barris de Jalediya, Al Qarabes i Yuret al-Xeikh han sigut atacats per les forces del règim. I ha passat el mateix a Al Rastan, on la Comissió ha apuntat que han arribat a caure fins a cinc coets per minut.

L'activista de la xarxa opositora Sham Abdelsalam al Homsi, resident a Homs, ha dit per telèfon que entre el 50 i el 60% de la localitat estava encerclada  per les forces d'Al-Assad i que els seus veïns patien l'escassetat d'aliments i medicaments .

A l'altra cara de la moneda, els rebels han anunciat que s'han apoderat aquest dissabte de més vint llocs de control militars als voltants de Homs, des d'on els efectius del règim llançaven atacs.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT