Judici per la massacre de Noruega
Especials 19/04/2012

Breivik diu que es passava 16 hores al dia jugant a 'World of Warcraft'

L'ultradretà diu que es va incorporar a la maçoneria "perquè és una organització cristiana que protegeix els seus membres". Seguint el consell dels advocats, ha deixat de fer la salutació feixista

Ara
1 min
Breivik, en començar la quarta sessió del judici / REUTERS

BarcelonaL'ultradretà Anders Behring Breivik s'enfronta aquest dijous al quart dia de judici, que s'ha de centrar en l'atemptat amb cotxe bomba contra un edifici del govern, on van morir vuit persones. A més d'aquest atemptat, ha confessat ser l'autor del tiroteig a l'illa d'Utoya, on van morir 69 persones que participaven en un campament del les Joventuts Laboristes.

Seguint el consell dels seus advocats, en arribar al tribunal, Breivik ha evitat fer la salutació feixista que havia reiterat en les anteriors sessions. En la declaració, de la qual no s'ofereixen imatges per evitar que el judici es converteixi en una plataforma mediàtica per a les idees xenòfobes, Breivik ha assegurat que es va prendre un any "sabàtic" per entrenar-se i que ho va fer jugant "16 hores al dia" al videojoc 'Word of Warcraft'. "Jugava i dormia", ha declarat, i ha afirmat que va dir a la seva mare que es prenia "un any sabàtic, perquè no podia dir-li que volia immolar-me cinc anys després". Ho explica Mathew Price, periodista de la cadena britànica BBC, que es troba dins la sala.

L'acusació li ha preguntat sobre la seva pertinença a la maçoneria, a la qual Breivik diu que va incorporar-se el 2006. Breivik ha dit que ho va voler fer perquè és "una organització cristiana que protegeix els seus membres". També va apuntar que havia creat una companyia amb seu a les Bahamas per blanquejar diners.

El judici ha de determinar si Breivik tenia plenes facultats mentals quan va cometre els crims.

stats