Contingut patrocinat
Especials 24/05/2023

Caixa d’Enginyers, una entitat cooperativa oberta a tothom

L’entitat financera i cooperativa té una proposta diferent, compromesa i connectada amb les persones.

Redacció
3 min
Caixa d'Enginyers manté una relació propera, de confiança i qualitat amb els seus socis i sòcies.

Fa 55 anys, un grup d'enginyers va fundar Caixa d’Enginyers, una entitat cooperativa amb l'objectiu de poder finançar els projectes professionals d'aquest col·lectiu. Els fundadors buscaven una alternativa a allò que la banca tradicional els oferia.

Avui en dia l’entitat cooperativa està formada per més de 215.000 sòcies i socis i encara manté la seva essència i la seva manera diferent d'entendre les finances, gràcies al seu model de banca cooperativa, però ara és una entitat oberta a tothom, i no sols per a enginyers. En l’actualitat, formen part de Caixa d’Enginyers professionals de tots els àmbits, famílies, autònoms, empreses i institucions que, pel seu model cooperatiu, són, alhora, clients i propietaris de l’entitat. No és ni una caixa ni un banc. És un model de banca cooperativa que té com a objectiu vetllar per la salut financera dels seus socis i sòcies, i que basa la seva relació de proximitat i qualitat a través de l’assessorament en temes financers i asseguradors, i amb un fort compromís, transparència i una manera diferent d’entendre les finances.

En l’actualitat, formen part de Caixa d’Enginyers professionals de tots els àmbits, famílies, autònoms, empreses i institucions que, pel seu model cooperatiu, són, alhora, clients i propietaris de l’entitat.

El model de banca cooperativa de Caixa d'Enginyers determina una manera d'entendre les finances i l'economia molt diferent. Una banca responsable i altament compromesa amb la salut Financera dels seus socis i sòcies i amb la societat, i el planeta. Les finances sostenibles i l'economia social són un dels seus eixos vertebradors.

Caixa d'Enginyers manté una relació propera, de confiança i qualitat amb els seus socis i sòcies. Això es tradueix en una atenció personalitzada i multicanal, la voluntat d'escoltar i respondre de manera àgil i una oferta de serveis financers i asseguradors que responen a les necessitats dels seus socis i sòcies. A més a més, l'entitat entén l'educació financera com una eina clau del creixement econòmic i l'empoderament financer per a la salut financera de la ciutadania. El seu compromís amb la transparència i la comunicació clara i directa es materialitza en la publicació periòdica de les seves dades i xifres més rellevants.

Amb la voluntat de desenvolupar un compromís amb la societat i de gestionar els recursos destinats a la promoció i l'execució de diverses activitats pel foment d'una societat més justa i cohesionada, fa més de deu anys neix la Fundació Caixa d'Enginyers, una entitat de caràcter privat i sense ànim de lucre, que té tres línies d'actuació clares: el medi ambient i la sostenibilitat; la reinserció laboral i l'acció social; i l'excel·lència professional i l'enginyeria.

Socialment responsable

Caixa d’Enginyers s’enorgulleix de ser una entitat compromesa amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per les Nacions Unides. L’entitat creu que és el seu deure treballar per l’eliminació de la pobresa, la protecció del planeta i la millora de la qualitat de vida de les persones, mitjançant accions que contribueixin a la consecució d'aquests objectius. Per aconseguir canvis reals i amb impacte positiu en la societat, les entitats financeres hi tenen un paper clau. Caixa d'Enginyers dia a dia amplia la seva oferta de productes i serveis d'inversió socialment responsable (ISR). Actualment, el 60% del patrimoni gestionat en fons d’inversió i el 75% dels actius sota gestió en plans de pensions tenen l’etiqueta d’inversió sostenible i responsable ISR.

La base social de Caixa d’Enginyers no ha parat de créixer en els últims set anys amb índexs de satisfacció i de recomanació molt per sobre del sector financer, que demostren que el compromís amb la qualitat, la proximitat, la satisfacció i el valor compartit amb els socis i les sòcies són una realitat. L’any 2022, Caixa d’Enginyers va registrar un índex de recomanació molt per sobre de la mitjana del sector financer i un 8,34 en l’índex que mesura la satisfacció dels seus socis i sòcies.

La voluntat de proximitat de Caixa d’Enginyers l’ha conduït a una estratègia d’expansió territorial. Actualment, l’entitat té un total de 33 oficines per tot el territori, amb l’objectiu de posar a disposició dels usuaris els serveis d’atenció personalitzada de manera àmplia i amb qualitat. La cooperativa, a més, ha desenvolupat una oferta de banca digital reafirmant la seva estratègia en aquesta àrea com a pilar fonamental per a l’evolució del sector bancari. En l’actualitat, l’índex de digitalització dels socis i les sòcies és del 79,89%.

L’entitat posa al servei dels seus socis i sòcies un ampli catàleg de solucions que s’adapten a les seves necessitats en els diferents moments vitals.

stats