Contingut patrocinat
Especials 03/12/2022

Calcula i redueix l'empremta de carboni per combatre la crisi climàtica

BBVA permet calcular-la des de la seva app mòbil

2 min
Factures de llum, gas

La darrera Convenció de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP27), celebrada a Egipte, ha evidenciat que les polítiques mediambientals actuals són insuficients per donar una resposta adequada a la situació d’emergència climàtica. Els experts de la COP27 han fixat el 2030 com a data límit per aconseguir la reducció de les emissions contaminants i així evitar que l’augment de la temperatura mundial no superi els 2 graus centígrads. Cal el compromís dels països i les grans companyies i també de les empreses i la ciutadania per reduir les emissions entre el 30% i el 50% i, així, evitar l’augment exponencial dels fenòmens meteorològics extrems, les sequeres i la pèrdua d’ecosistemes. 

Per on comencem? 

Saps quant CO2 s’emet mirant la televisió? O el que s’emet cada cop que algú es dutxa? Saber quina és la nostra empremta de carboni és el primer pas per poder reduir-la. Calcular els gasos d’efecte hivernacle que generen les nostres activitats diàries és important per ser conscients del que representen i les tones de CO2 que es produeixen. 

Perquè tothom pugui saber l’impacte mediambiental de les seves accions, BBVA permet des de la seva aplicació mòbil calcular l’empremta de carboni personal. Aquesta funcionalitat de l’APP del banc, pionera al país, ofereix, sense haver d’introduir cap dada, la possibilitat de saber les emissions de CO2 aproximades que genera l’usuari a l’atmosfera gràcies a l’anàlisi dels rebuts energètics i les despeses en transport. A partir d’aquí l’aplicació fa propostes concretes per reduir despeses d’energia i actuacions amb un impacte positiu per al planeta. Les recomanacions inclouen canvis d’hàbits senzills i sostenibles que, a més de reduir la nostra empremta, permeten rebaixar els rebuts de la llar i donen la possibilitat de repensar el nostre estil de vida.

Estalvi per a les empreses

A través de BBVA Empreses, les companyies també poden saber la seva despesa energètica sense haver d’introduir cap dada. A partir del càcul de tones de CO2 que suposen els seus rebuts de consums energètics, l’aplicació els ajuda a prendre decisions per reduir el consum i la despesa energètica. Una oportunitat per emprendre la transició cap a l’energia verda i incrementar l’eficiència energètica de les instal·lacions. És una eina senzilla que ajuda les empreses a enfortir el seu compromís amb el medi i a convertir-se en ambientalment responsables, prenent decisions per reduir la seva empremta amb una activitat més sostenible.

stats