CÀMPINGS COSTA DAURADA CENTRE
Especials 07/01/2019

De càmping a la Costa Daurada: reinventant el turisme familiar

El nou (i inspirador) model alternatiu

3 min
CÀMPINGS COSTA DAURADA CENTRE

Al llarg de la Costa Daurada es troba una extensa varietat de complexos turístics, hotels i apartaments, però des de fa uns anys una alternativa comença a situar-se com el nou –encara que de tota la vida– model familiar.

Parlem del càmping, però no ens referim al típic campament de recursos limitats i una certa deixadesa que ens ve en primer lloc al cap, sinó a autèntics oasis en plena naturalesa que poden arribar a les 30 hectàrees i que, a més de les tradicionals parcel·les per a caravanes, ofereixen bungalous a l'altura de qualsevol bon apartament de platja.

CÀMPINGS COSTA DAURADA CENTRE

Els càmpings de la Costa Daurada han sabut construir un model de turisme familiar en el qual es creen espais perquè els nens gaudeixin lliurement amb altres nens, i al mateix temps els pares poden descansar al seu aire i passar-s'ho, com a mínim, gairebé igual de bé. Una manera de viatjar que suposa una oportunitat perquè els nostres fills gaudeixin com abans ho fèiem els grans.

CÀMPINGS COSTA DAURADA CENTRE

Una manera de viure les vacances que s'entén com a una experiència completa. L'estil de vida del nou campista. Una opció que s'ha anomenat 'This is Campinglife'.

CÀMPINGS COSTA DAURADA CENTRE

Així, i contra tot pronòstic, anar-nos-en de càmping ens permet gaudir d'unes vacances de veritat gràcies a la seguretat que els més petits puguin jugar en llibertat, a la tranquil·litat per descansar quan i tant com ens abelleixi, a les barbacoes que improvisem amb els veïns de parcel·la o fins i tot al torneig de futbet per a nens, i sovint no tan nens.

Tradició familiar certificada

La Costa Daurada deu el nom a les llargues platges de sorra daurada, les aigües tranquil·les i el clima assolellat, que juntament amb la completa carta d’oci, història i gastronomia converteixen aquesta franja de Tarragona en una terra plena de vida, naturalesa i entreteniment.

La Costa Daurada també és sinònim de viatjar amb tota la família. Salou, Cambrils i Vila-seca La Pineda, tres de les localitats més destacables, disposen de certificació de Destinació de Turisme Familiar, un títol que atorga la Generalitat de Catalunya a les destinacions turístiques que ofereixen un alt percentatge de serveis especialitzats per a les famílies.

CÀMPINGS COSTA DAURADA CENTRE

Si Salou és la capital turística, sinònim de gran varietat de platges i certificada com la primera destinació de Turisme Familiar de Catalunya, Cambrils es posiciona com a capital gastronòmica amb més de 150 establiments –dos dels quals amb estrella Michelin–, a més de representar un punt de partida de ciclisme amb una excel·lent xarxa de carreteres tranquil·les i impressionants.

Vila-seca La Pineda, per la seva banda, proposa un recorregut interessant i bonic a través de Pineda Platja i el seu passeig marítim, que, amb gairebé 4 quilòmetres d'alt valor paisatgístic i ambiental, està certificat amb bandera blava per la Fundació Europea d'Educació Ambiental.

Independentment de la localitat que triem, una escapada a la Costa Daurada permet a tota la família gaudir de les meravelles històriques del conjunt monumental de Tàrraco, la riquesa de la Ruta del Cister, la gastronomia mediterrània més pura i una gran carta d'activitats: senderisme, caiac, golf, busseig, o el favorit de la canalla: una visita a PortAventura World.

Una experiència de càmping a Salou, Cambrils o Vila-seca La Pineda ens fa tornar aquella familiar sensació de llibertat i seguretat de quan tornàvem al poble o a la caseta de la platja. Una alternativa al convencional model turístic que ens farà tornar a la ciutat totalment revitalitzats, amb la sensació d'haver viscut unes vacances com les d'abans i, en definitiva, unes vacances de veritat.

stats