Publicitat
Publicitat

Matas demana a l'Audiència que citi Francisco Camps i Esteban González Pons pel cas Nóos

L'advocat de l'expresident balear interposa un recurs perquè es desestimi la negativa del jutge José Castro

L'expresident de les Illes Balears, Jaume Matas, vol companyia al cas Nóos. El seu advocat, Antonio Alberca, reclama ara a l'Audiència de Palma que faci rectificar el jutge instructor i citi l'expresident valencià, Francisco Camps, i l'exconseller de Relacions Institucionals valencià, Esteban González Pons. El jutge José Castro s'havia negat a citar-los i havia dit a Matas que expliqués quins indicis de criminalitat hi havia en contra seva per fer-ho.

L'advocat de Matas insisteix que el seu client va fer com Camps i Pons: "Autoritzar la concertació amb el senyor duc de Palma de convenis de col·laboració per a diverses activitats". I es queixa que, tot i això, "el senyor Camps ni tan sols ha estat citat a declarar i el senyor González Pons ho ha estat en qualitat de testimoni, encara que la seva citació va ser suspesa 'sine die'".

Segons l'advocat, Camps i Pons van actuar de la mateixa manera que ho va fer Matas "i tot i això al senyor Matas se'l cita com a imputat i a l'expresident Camps, que va adoptar decisions polítiques similars a les de l'expresident balear, no se'l menciona". Afegeix que aquesta decisió és "arbitrària" i que si l'ha presa és perquè el jutge no es vol veure obligat a traspassar la causa al Tribunal Superior de Justícia de València o al Tribunal Suprem. Tant Camps com Pons tenen la condició d'aforats i un jutge instructor de les Illes Balears no els podria prendre declaració com a imputats.

Alberca també havia demanat que se cités el batlle de Mataró, que havia tancat tractes amb l'Instituto Nóos, i hi insisteix a l'Audiència.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT