ciclisme
Especials 10/08/2012

El COI retira l'or d'Atenes 2004 a Tyler Hamilton

El Comitè Olímpic Internacional redistribuirà les medalles i el rus Viatxeslav Ekimov serà considerat guanyador de la contrarellotge

Efe
1 min
Tyler Hamilton amb la medalla d'or dels Jocs d'Atenes

LondresEl Comitè Olímpic Internacional (COI) ha anunciat aquest divendres que ja ha comunicat al nord-americà Tyler Hamilton la decisió de desposseir-lo de l'or que va guanyar a la contrarellotge d'Atenes 2004 per dopatge i que reassignarà les medalles de la prova.

El portaveu del COI, Mark Adams, ha explicat que la Comissió de Disciplina ha acordat aquesta decisió i que ja l'han fet arribar al ciclista, retirat des del 2009, després de donar positiu en un control fora de competició el febrer d'aquell any.

El rus Viatxeslav Ekimov, també retirat, es convertirà ara en el guanyador de la medalla d'or, el nord-americà Bobby Julich s'endurà la plata i l'australià Michael Rogers passarà de quart a medalla de bronze.

Hamilton va complir una suspensió de dos anys per dopatge per transfusió sanguínia comesa el 2004, però va conservar la medalla d'Atenes perquè el segon 'test' va resultar "no concloent" pel fet que la mostra s'havia destruït per estar summament congelada.

Després de complir la sanció va tornar a competir, però el febrer del 2009 va presentar un nou positiu i va anunciar la seva retirada.

EL COI emmagatzema les mostres dels controls de dopatge preses en els Jocs Olímpics i disposa d'un termini de vuit anys per tornar a analitzar-les amb nous mètodes científics. El termini per a les mostres d'Atenes expira d'aquí un mes.

stats