CONFLICTE REGIONAL
Especials 22/08/2012

El conflicte sirià s'atrinxera a la segona ciutat més gran del Líban

Almenys 7 morts i més de 70 ferits en el tercer dia d'enfrontaments entre forces sectàries a Trípoli, al nord del Líban

Efe
1 min
Lluites a Trípoli (Líban). EFE

BeirutPer tercer dia consecutiu els carrers de Trípoli, la segona ciutat més gran del Líban, han estat testimonis del contagi del conflicte sirià al seu país veí. Almenys 7 persones han mort i més de 70 han resultat ferides en els enfrontaments entre els veïns de dos barris rivals a Trípoli, segons ha informat aquest dimecres l'Agència Nacional de Notícies (ANN).

Tot i que els combats continuen només de manera esporàdica, els franctiradors continuen actius i han convertit en perilloses diverses àrees d'aquesta ciutat al nord del Líban, inclosa la carretera que uneix Trípoli amb la regió d'Akkar, segons ha afegit l'ANN.

Els enfrontaments sectaris són entre els veïns del barris de Bab el-Tebaneh, de majoria sunnita, i Jabal Mohsen, majoritàriament alauita, facció xiïta a la qual pertany el president sirià, Baixar al-Assad.

Augment de la violència

Des de l'inici del conflicte sirià aquests dos barris són escenari de combats entre els seus habitants, que també s'han estès a Beirut i a altres àrees del Líban.

Aquest augment de la violència coincideix amb la campanya de segrests de ciutadans siriana llançada pel clan xiïta libanès Mokdad per aconseguir l'alliberament d'un dels seus membres, presumptament capturat a Síria pel rebel Exèrcit Lliure de Síria, l'oposició armada a Al-Assad.

El polvorí del Líban

La revolta a Síria agreuja el fràgil equilibri sectari del Líban, que va viure 30 anys sota l'hegemonia siriana i que es manté profundament dividida entre adversaris i partidaris d'Al-Assad, tot i que les autoritats han evitat posicionar-se respecte del conflicte.

stats