Contingut patrocinat

Costa Brava, un paradís d'experiències úniques

Una destinació ideal per combinar paisatges naturals amb experiències culturals, de benestar i enoturístiques.

Redacció
3 min
El Festival Vivid arriba a l'onzena edició

GironaLa Costa Brava s’ha convertit en una destinació molt recomanable, una aposta segura per a aquelles persones que busquen combinar paisatges naturals excepcionals amb experiències tan autèntiques com sorprenents. El volum d’activitats que acull durant els pròxims mesos és l’excusa perfecta per descobrir una zona de Catalunya en què el paisatge captiva i la seva riquesa en història i cultura t’atrapa. Els amants del turisme cultural trobaran autèntics tresors gràcies a una herència històrica i artística extraordinària.

La Setmana Santa és l’excusa perfecta per redescobrir l’Alt Empordà de la mà de dos festivals únics. El Festival Còmic de Figueres se celebra del 26 al 31 de març. Amb aquesta dissetena edició, la proposta reivindica l’humor com a motor de la vida. L’esdeveniment ocupa tres espais emblemàtics de la ciutat de Figueres: el Teatre El Jardí, el Casino Menestral i La Cate. A més, una part de la seva programació és gratuïta.

El Festival Còmic de Figueres se celebra del 26 al 31 de març.

La segona edició de Pasqua al Festival Perelada, per la seva banda, se celebra del 28 al 30 de març. La primera edició va ser tot un èxit i la programació d'enguany s’afegeix a la vibrant oferta cultural a la Costa Brava. L’oratori San Giovanni Battista, de Stradella, amb Dani Espasa i Xavier Sabata; l’Stabat Mater, de Pergolesi, en versió de Bach amb Bachcelona Consort; l’estrena dels Oficis de Tenebres de Divendres Sant, del reconegut compositor Joan Magrané; l'excepcional visita del Cor i l’Orquestra de l’Òpera Reial de Versalles, i el debut del pianista Yunchan Lim són els espectacles que es podran veure a l’escenari de l’Església del Carme durant la Setmana Santa. Els Jardins del Castell acolliran la proposta familiar Cercant la primavera, que enllaça la tradició de la cerca dels ous de Pasqua amb la música i la dansa, tota una experiència matinal per a petits i grans. 

El Vívid, el mes de l’enoturisme

El Festival Vívid, el mes de l’enoturisme a la Costa Brava, s’ha consolidat com un dels esdeveniments de referència del país al voltant del turisme del vi. La cita ofereix, durant el mes d’abril, una selecció de les propostes enoturístiques més singulars que es poden viure a la Costa Brava.

El festival arriba enguany a l’onzena edició i presenta una seixantena d’activitats i propostes enoturístiques per a tots els públics durant els caps de setmana del mes d’abril. Per celebrar-ho, el Vívid programa aquest any diverses activitats per posar en valor la contribució de les dones del vi de l’Empordà. El festival s’inaugura a Capmany amb el tast 10 dones 10, una iniciativa que permetrà conèixer amb profunditat una desena de vins elaborats per enòlogues empordaneses. Una altra de les propostes d’aquest àmbit tindrà lloc a l’Auditori Caputxins de Figueres amb el concert de la cantant Sara Roy, maridat amb vins elaborats per dones de l’Empordà, o la sessió entre vinyes i monuments megalítics, a Mas Marès, per conèixer i activar els punts energètics de la dona mitjançant el moviment i la dansa.

El Festival Vívid potencia els espais més sorprenents.

Els vil·lenials també tenen el seu espai. Per augmentar l’assistència del públic més jove, el festival de l’enoturisme ha programat activitats adreçades principalment a aquest col·lectiu. Són propostes que mariden el vi, la gastronomia i la música en un ambient festiu i en entorns de gran bellesa, com un brunch entre vinyes al Nou Celler Perelada, o la proposta del Celler Mas Geli, que anima els usuaris del Vívid a buscar noves amistats amb l’activitat Speed dating, Speed tast, que proposa tastar cada vi amb companys o companyes de taula diferents.

La llista d’activitats del Vívid també inclou esmorzars entre vinyes, rutes de vi i natura, melodies de vi, tastos singulars, maridatges per perdre els sentits i activitats familiars.

Un mes de benestar i cultura

Del 4 de maig al 2 de juny, cada cap de setmana els equipaments culturals de la Costa Brava i el Pirineu de Girona proposen multitud d'activitats de benestar que, al mateix temps, permeten conèixer l’espai cultural en què té lloc l'experiència.

'Mindfullness' a les vinyes del Mas Perafita, de Martín Faixó.

La llista inclou una sessió de ioga dins un museu, una experiència mindful eating dins un castell, una sessió de mindfulness en un espai amb molta història o una classe de barre amb vistes al mar. Tot això és possible durant quatre setmanes que combinen el benestar i la cultura.

stats