Especials 21/02/2013

Un informe sobre sexe i corrupció al Vaticà va influir en la renúncia de Benet XVI

En el document, elaborat per tres cardenals afins al Papa arran del cas Vatileaks, es parlava d'un lobi homosexual dins la Cúria, segons el diari 'La Repubblica'

Ara
1 min

BarcelonaBenet XVI va decidir renunciar al càrrec papal fa un any, després de rebre un informe sobre sexe i corrupció al Vaticà elaborat per tres cardenals de confiança del pontífex arran de l'afer Vatileaks, segons informa aquest dijous el diari italià 'La Repubblica'.

Aquest document ultrasecret, es va presentar al desembre al papa Ratzigner, i segons la premsa italiana, seria el vertader detonant de la renúncia papal, a diferència del que s'ha argumentat fins ara. Es tracta de 300 planes amb el resultat de minucioses entrevistes i investigacions a tots els treballadors de la Santa Seu. Elaborat pel cardenal espanyol Julián Herranz (de l'Opus Dei), l'eslovac Josef Tomko i l'italià Salvatore de Giorgio, constitueix una radiografia del govern de l'església.

'Impropriam influentiam'

L'informe especifica sobretot les debilitats econòmiques i sexuals de la Cúria, punts flacs perfectes pels diferents lobis dins la Santa Seu. 'Improriam infulentiam', diu en el document, és a dir, persones susceptibles a ser xantatges. Un dels lobis, i el més curiós, seria l'homosexual, però també n'hi hauria segons el lloc de procedència i per congregacions religioses.

stats