Especials 12/09/2013

El jutjat de Vinaròs imputa a López Tena i Maiol Sanaüja un delicte de desordre públic

Tots dos van ser detinguts ahir al tram final de la cadena humana valenciana per empènyer presumptament un guàrdia civil

Acn
1 min

ValènciaEl jutjat d'instrucció número 3 de Vinaròs (Baix Maestrat) ha pres declaració aquest dijous a l'exdiputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Alfons López Tena, i al director del Cercle d'Estudis Sobiranistes, Maiol Sanaüja, després de ser detinguts ahir per la Guàrdia Civil a la cua de la cadena humana valenciana.

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha informat fa uns minuts que tots dos han quedat imputats en una causa oberta per un presumpte delicte contra l'ordre públic. López Tena i Sanaüja van ser detinguts després que els agents de la Guàrdia Civil els demanessin que no traspassessin els 500 metres autoritzats dins el terme municipal de Vinaròs per fer la cadena humana.

En declaracions a l'ACN, l'exdiputat de Solidaritat va negar aquest dimecres haver agredit cap agent de la Guàrdia Civil, tal com sosté la Subdelegació del govern espanyol a Castelló, que assegura que López Tena hauria donat una empenta a un sergent del cos.

Segons l'exdiputat, en un moment determinat la Guàrdia Civil no va permetre el pas dels assistents de la cadena a Vinaròs, tot i tractar-se d'una manifestació "absolutament avalada" després de la resolució del TSJ valencià que revocava la prohibició de la Subdelegació del govern espanyol. López Tena va explicar que després de demanar els motius de la negativa per poder passar, un tinent coronel del cos va ordenar la seva detenció i la del seu company de Solidaritat Maiol Sanaüja.

stats