POLÍTICA

Duran admet que Badalona és moneda de canvi amb el PP

El número 2 de la federació deixa a l'aire el futur govern de la tercera ciutat de Catalunya després del recurs dels populars al recompte de Barcelona

Redacció
2 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni duran i Lleida, ha deixat a l'aire el criteri de la seva formació respecte al govern de Badalona després que un recurs del PP al recompte de Barcelona hagi endarrerit la constitució del consistori de la capital catalana.

"Ahir al matí hi havia una situació. El PP no havia recorregut el resultat de l'ajuntament de Barcelona", però "avui la situació és completament diferent perquè el PP ha recorregut la distribució de regidors a l'Ajuntament de Barcelona i per tant les coses canvien d'un dia per un altre".

Segons Duran, "és evident que a la nostra gent i a mi no ens agrada el recurs plantejat pel PP i per tant esperarem a veure què passa". Duran ha fet aquestes manifestacions en un esmorzar informatiu a Madrid en què ha volgut deixar clar que segons el seu criteri el fet que García Albiol faci un discurs "pròxim" a la Plataforma per Catalunya a Badalona no implica que el PP sigui una formació xenòfoba.

En tot cas s'ha mostrat contrariat per la maniobra del PP de Barcelona que endarrerirà la constitució de l'Ajuntament i ha assegurat que aquesta decisió posa en dubte el criteri que va expressar aquest dilluns el secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, que va confirmar que CiU permetria que governés la llista més votada tant a Badalona com a Tarragona.

"No sé que passarà", ha dit en referència a Badalona, perquè "encara falta temps" i "ahir al matí hi havia una situació" i "avui és completament diferent". Duran ha recordat que serà la comissió de pactes de CiU la que s'encarregarà de determinar finalment quin és el criteri que segueix la Federació, però ha volgut destacar que tant a ell com a la seva gent "no els agrada" que el PP hagi presentat aquest recurs. "No sé què passarà a Badalona finalment", ha sentenciat.

stats