CRISI ALS SOCIALISTES
Política 05/10/2012

Maragall afirma que després de les eleccions parlarà de la creació d'un partit que defensi el dret a decidir

El diputat díscol del PSC veu els socialistes en una "posició clarament desubicada" i creu que la creació d'aquesta nova formació hauria "hagut de començar fa uns anys"

Acn
1 min
Ernest Maragall, en l'entrevista a Catalunya Ràdio

BarcelonaL'exconseller del PSC i diputat Ernest Maragall ha anunciat aquest divendres que l'endemà de les eleccions del 25 de novembre pensa parlar de la creació d'un nou projecte polític que aposti pel dret a decidir. En una entrevista Catalunya Ràdio, Maragall ha dit que el PSC està en una "posició clarament desubicada" i "sembla haver renunciat a ser la gran alternativa". "Tant de bo haguéssim tingut temps de presentar-nos a aquestes eleccions havent fet aquest procés, que hauríem hagut de començar fa uns anys", ha afirmat Maragall, que ha revelat que en algunes comarques com el Maresme o Osona hi ha militants que s'han donat de baixa. L'exdirigent dels socialistes catalans creu que el partit està descol·locat: "Està en una posició clarament desubicada del rol, de la situació central que hauria d'estar ocupant". Al seu parer, sembla que han renunciat a ser "la gran alternativa, l'esquerra catalana que pretén ocupar un espai central, majoritari".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Maragall considera que el PSC ha de resoldre encara el seu dret a decidir i explica la relació que a ell li agradaria que hi hagués entre els socialistes catalans i el PSOE: "Vull ser amic dels socialistes espanyols i poder-m'hi discutir". En aquests sentit, diu que vol poder decidir el que li sembla més interessant per al seu país i els ciutadans. "En aquests moments hi ha una muntanya de coses per decidir", afegeix.

stats