Carod: "Molts catalans independentistes d'esquerres encara no sabem qui votar"

Arran del cas de Beiras a Galícia, adverteix en una entrevista per a les emissores de La Xarxa: "En política, no és bo donar per morta i enterrada la gent"

Ara
1 min
Sí: Josep-Lluís Carod-Rovira. No: Víktor Ianukòvitx

BarcelonaL'expresident d'ERC Josep-Lluís Carod-Rovira ha assegurat aquest diumenge que "a Catalunya tenim un problema, que és que no hi ha una esquerra nacional majoritària, i això és gravíssim", en una entrevista a La Xarxa. Carod ha matisat: "Això no vol dir que no hi hagi partits d'esquerres, és evident que n'hi ha, però una esquerra que vulgui governar Catalunya, que tingui aspiració de ser majoria per ser alternança al govern actual, com passa a totes les democràcies, i que no depengui de cap partit espanyol, això no hi és".

Davant d'aquest escenari, ha afirmat que està convençut que "molts catalans i catalanes d'esquerres que volem que Catalunya sigui un estat independent no sabem encara qui votar". En aquest sentit, ha continuat: "Tenim orfenesa, necessitat de veure'ns representats per una nova sigla, que ara no hi és però m'agradaria que en el futur hi fos" –això no vol dir necessàriament un partit nou, ha aclarit–. "Si això es produeix jo personalment hi faré l'aportació personal que pugui", ha dit.

D'altra banda, Carod ha comentat, sobre els sorprenents resultats de Xosé Manuel Beiras a Galícia, que no li semblen un cas tan estrany: "Conec polítics a qui han donat per morts moltes vegades i que al final no ho estaven, no és l'habitual però el seu partit l'hi va fer molt grossa". Així, ha recomanat: "No és bo, en política, donar per morta i enterrada la gent perquè, com diem en català, no és bo dir blat fins que no sigui al sac i ben lligat, i de vegades encara es deslliga".

stats