El PP usa el "separatisme" de CiU per restar vots a Coalició Canària

Els populars recorden als electors de Canàries que els regionalistes fan coalició amb el partit d'Artur Mas

Europa Press/ARA
1 min
Els màxims dirigents dels partits que integren la Coalició per Europa, entre ells CiU i CC, la setmana passada a Madrid. EFE

MadridEl cap de llista del PP a les eleccions europees, Miguel Arias Cañete, és aquest dilluns a Canàries, on s'ha dirigit als votants de Coalició Canària (CC) per advertir-los que és molt possible que aquesta formació, que es presenta fent coalició amb CiU i PNB, no obtingui escó d'eurodiputat el 25 de maig. Els ha avisat que, en aquestes circumstàncies, seran representats per partits que "porten elements separatistes " al seu programa electoral o que s'han abstingut a l'hora de votar el conveni pesquer amb el Marroc. "Quan un s'alia amb qui s'alia es corren aquests riscos", ha afegit.

En declaracions a la Cope, ha advertit que "hi ha coalicions que tenen molt pocs ingredients de cohesió política". "Al Parlament Europeu els petits grups tenen molt poc pes en la presa de posicions finals i si, a més, són tan heterogenis que hi ha autonomistes i independentistes, no casen bé i l'electorat no ho pot entendre", ha afegit.

Arias Cañete també ha respost a la cap de llista socialista, Elena Valenciano, que el seu "únic cap polític" és el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Ahir Valenciano el va acusar d'estar a les ordres de la cancellera alemanya, Angela Merkel. A més, li ha recordat que el partit del candidat socialdemòcrata a presidir la Comissió Europea, l'alemany Martin Schulz, forma part d'una coalició presidida, justament, per la cancellera.

stats