Cuní diu que el PP, CiU i ERC van rebentar-li el debat electoral perquè no el podien controlar

El director del programa revela que els populars van començar la 'revolta' en la reunió de les formacions per preparar el debat de TV3

Ara
2 min

BarcelonaEl PP va començar el 'moviment' per desmuntar el debat de '8 al dia', segons ha revelat aquest dilluns Josep Cuní, i tant ERC com CiU el "van fer-ne seguidisme" perquè les tres formacions volien controlar com seria el programa amb "una trobada prèvia", cosa que "una cadena privada considera inacceptable".

Aquestes són, segons Cuní, les raons que hi havia "al darrere" de la negativa dels tres partits a assistir al debat, anunciada a última hora, divendres a la tarda, poc abans del moment de començar el programa.

Com havia advertit divendres a la nit, quan va esbroncar els tres partits implicats en l'afer, aquest dilluns Cuní ha tornat a parlar del tema, que l'altre dia va deixar a mitges "per no interferir" en el final de la campanya i la jornada de reflexió.

Avui, ja amb les eleccions fetes, els resultats sobre la taula i després d'una entrevista amb Josep Maria Terricabras com a guanyador dels comicis europeus a Catalunya, Cuní ha esmolat l'eina i ha fet un relat detallat la pel·lícula dels fets, segons la seva versió. Ha mostrat imatge de les cartes enviades als partits per convidar-los al debat a finals de març i ha ensenyat les cartes de resposta de les tres formacions 'fugitives'. Segons aquests documents, ERC va acceptar la invitació el 28 d'abril, CiU va respondre el 29 d'abril i el PP, l'11 de maig.

Uns dies després, el 19 de maig, tots els partits van trobar-se en una reunió per preparar el debat de TV3. I va ser allà, segons Cuní, que el PP va proposar a la resta retirar-se del debat de 8TV. CiU i ERC van acceptar la proposta dels populars, "sorprenentment", segons el director del programa afectat.

Per Cuní, la "coartada" era al·legar que no podien assistir al programa a l'hora de l'emissió –les deu de la nit– perquè coincidia amb el tancament de campanya i creien que era millor gravar-lo. "Això no podia ser, perquè som una televisió modesta i no tenim la capacitat de moure platós que té la televisió pública. Però a més a més no podia ser que s'emetés després dels mítings finals un debat gravat abans", ha argumentat Cuní.

I ha afegit que la veritable raó de la negativa era que els partits sentien que no podien marcar com havia de ser el debat. "Això no és acceptable en una televisió privada, com els passa als companys dels mitjans públics, que han de seguir els blocs electorals en tota la informació de campanya", ha sentenciat.

Fet aquest aclariment, Cuní ha donat per "tancada la polèmica si és que mai n'hi ha hagut".

stats