Cuní esbronca els partits que l'han plantat en el debat electoral i adverteix que explicarà per què ho han fet

El director de '8 al dia' assegura que ERC, CiU i el PP han comunicat a última hora que no hi anirien tot i haver-s'hi compromès "per escrit" a finals de març

Ara
2 min

BarcelonaCrític i misteriós. Així ha estat Josep Cuní en la seva intervenció a '8 al dia' quan ha anunciat (minut 1:25 del vídeo) que el debat electoral "previst i anunciat" a 8TV per a aquest divendres a la nit s'ha hagut de suspendre perquè "ERC, CiU i el PP, per aquest ordre, ho han comunicat oficialment avui a les 2, a les 3 i a les 5 de la tarda, respectivament".

Segons Cuní, els tres partits –com ICV, el PSC, C's– van ser convidats al debat el 26 de març i s'hi van comprometre "per escrit". El director de '8 al dia' ha considerat que actituds com aquesta són les que contribueixen a l'abstenció, ha criticat les campanyes "antigues" que fan els partits i ha dit que "els mitjans de comunicació tenen més interès a promoure la dita festa de la democràcia que no pas les formacions polítiques".

Ha afegit que no volia donar més detalls del cas per no "interferir en el final de la campanya ni en la jornada de reflexió", però ha advertit que en el programa d'aquest dilluns sí que traurà a la llum les raons dels tres partits implicats per defugir el debat a última hora, "fonamentades i documentades".

Inicialment, '8 al dia' no va convidar UPyD, però la Junta Electoral va donar la raó a la reclamació presentada pel partit de Rosa Díez i el canal televisiu del Grupo Godó els va haver de convidar. Tot i així, aquesta decisió de la Junta Electoral ha estat un afer col·lateral que no ha tingut res a veure amb el fet que tres partits s'hagin desdit d'assistir al debat, com ha subratllat Cuní i han admès els partits consultats per l'ARA, que han al·legat problemes d'agenda i un malentès sobre el fet que el debat havia de ser en directe, de manera que coincidia amb els mítings de final de campanya.

stats