Televisió
Mèdia 23/05/2014

8TV suspèn el debat d'aquesta nit després que PP, CiU i ERC hagin declinat participar-hi

La Junta Electoral havia obligat la cadena a convidar-hi la candidata d'UPyD

Ara
2 min
Josep Cuní havia de moderar l'últim debat de la campanya de les europees / 8TV

BarcelonaLa campanya de les eleccions al Parlament Europeu no es tancarà a 8TV. La cadena del Grupo Godó s'ha vist obligada a anul·lar a última hora el debat que havia organitzat per a aquest divendres a la nit després que PP, CiU i ERC renunciessin a enviar-hi els seus respectius caps de llista, Santiago Fisas, Ramon Tremosa i Josep Maria Terricabras, respectivament.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La cadena assegura que els tres candidats han comunicat "aquesta tarda" que no participarien en el programa, però no n'aclareix els motius. Des d'Esquerra al·leguen problemes d'agenda, ja que el partit celebra aquest vespre el míting final de campanya a Terrassa. L'acte comença a les 19.30, però a última hora s'ha considerat que no hi hauria prou temps perquè Terricabras pogués ser als estudis de 8TV a l'hora prevista. Tot i que el debat ja estava previst des de fa dies, un malentès hauria portat els representants dels partits a interpretar que s'enregistraria durant la tarda i s'emetria en diferit, cosa que la cadena no contemplava.

A més, aquest divendres a la tarda la Junta Electoral de Barcelona havia obligat la cadena a incloure-hi la representant d'UPyD, María Teresa Giménez Barbat. 8TV havia convidat, a més dels candidats del PP, CiU i ERC, els representants del PSC, Javi López; d'ICV-EUiA, Ernest Urtasun; i de Ciutadans, Javier Nart, tot i que aquest partit no té representació al Parlament Europeu. En canvi, havia deixat fora UPyD, que sí que té presència a l'Eurocambra des de les eleccions del 2009.

Per aquest motiu, el partit de Rosa Díez va presentar un escrit davant la Junta Electoral de Barcelona per requerir que s'instés 8TV a incloure-hi també la seva candidata. Aquest divendres a la tarda, tot just unes hores abans de l'inici del debat –que havia d'arrencar a les 22.30–, la Junta Electoral ha acordat "estimar la sol·licitud" d'UPyD i obligar 8TV a incloure aquest partit al debat, "amb la finalitat de garantir el respecte als principis de pluralisme i igualtat, així com de proporcionalitat i neutralitat informativa".

Finalment, però, no hi participarà ningú, perquè el debat s'ha anul·lat. El programa ho ha anunciat a través d'un tuit quan faltaven quatre hores per l'inici de l'emissió.

stats