Microsites 13/05/2014

El debat entre PP i PSOE s'ajorna fins al dijous, dia 15

Els dos partits han pres la decisió per respecte a la memòria de la presidenta de la Diputació de Lleó, assassinada dilluns. El cara a cara coincidirà amb el que faran els candidats a presidir la Comissió Europea

Joan Rusiñol
1 min

MadridFinalment, s'ajorna el cara a cara televisat entre els candidats del PP, Miguel Arias Cañete, i del PSOE, Elena Valenciano, a les eleccions europees del dia 25. El debat, que emetrà en directe TVE, es farà dijous que ve, dia 15, i no pas aquesta nit, tal com estava previst. Coincidirà amb el que mantindran aquell dia els principals aspirants a presidir la Comissió Europea. Esquerra Unida ha titllat la decisió de "menyspreu al debat europeu" i s'ha preguntat per què PP i PSOE tenen "tan poc interès a escoltar" els seus candidats comunitaris, en referència als punts d'entesa entre conservadors i socialdemòcrates fora d'Espanya.

Els dos partits han optat per ajornar el cara a cara per la situació de "dol i commoció" que ha causat l'assassinat de la presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, aquest dilluns a la tarda. En un comunicat, el PP ha agraït "la disposició" del PSOE i les mostres de condol i solidaritat. També avança que avui mantenen suspesos tots els actes de campanya i que faran un minut de silenci, aquest migdia, davant les seus del partit a tot l'Estat.

El ple del Congrés dels Diputats també guardarà un minut de silenci. El president de la cambra, Jesús Posada, que va ser president de Castella-Lleó, ja havia avançat que li agradaria dir unes paraules de record a Carrasco, a qui coneixia des de feia molts anys. "Ha estat un cop molt fort políticament i personalment", ha afirmat.

stats