Especials 10/07/2012

Joan Francesc Mira serà el nou president d'ACPV i Eliseu Climent serà nomenat president fundador

Acció Cultural del País Valencià continua així amb el seu procés de regeneració engegat l'any passat. L'assemblea anual de socis votarà el dia 23 els canvis proposats

Ara
1 min
J.F. Mira i Eliseu Climent en una imatfe d'arxiu / J.SOLER / ACN

ValènciaL'escriptor Joan Francesc Mira serà el nou president d'Acció Cultural del País Valencià en substitució d'Eliseu Climent, que ocupa el càrrec des de fa més d'una dècada. Aquest canvi, que té que tindre el vistiplau de l'assemblea de socis de l'entitat que es celebrarà el proper dia 23, portarà a Mira de nou a la presidència d'ACPV que ja va ocupar entre els anys 1992 i 1999.

Aquest canvi forma part del procés de regeneració de l'entitat que es va engegar l'any passat. Per una part, l'assumpció del càrrec per part de Mira –gairebé l'intel·lectual valencià més prestigiós actualment– respon a la necessitat de tindre "una presidència d’Acció Cultural amb més capacitat de representació i interlocució i ampliar la projecció pública de l'entitat", segons ha confirmat a l'ARA un membre de l'actual junta directiva.

D'altra banda, amb aquest canvi, Eliseu Climent podrà dedicar més temps a altres tasques empresarials i relacionades amb l'entitat, tal i com havia reclamat amb anterioritat. Segons les mateixes fonts, els canvis continuaran en un futur atès que la intenció de l'entitat és "conformar equips de treball en aquells aspectes fonamentals per a l'entitat".

En la proposta de la directiva d'ACPV que els socis votaran el proper dia 23 figuren, a banda de Climent i Mira, Vicent Martínez Sancho, que seria el vicepresident; Antoni Gisbert, actual secretari; Tomàs Llopis, vicesecretari; Pau Caparrós, encarregat de la tresoreria, i Ferran Suay, Carles Solà i Andreu Yudici serien vocals. Solà, però, seria també la representació institucional de l'entitat a Catalunya.

stats